6 oameni care au fost unicii supraviețuitori ai unor dezastre aviatice teribile

Călătoria cu avionul este, statistic vorbind, una dintre cele mai sigure modalități de deplasare. Însă, în rarele ocazii când o aeronavă se prăbușește, numărul victimelor este foarte mare.

Există în lume câțiva indivizi extrem de norocoși, care au fost implicați în accidente aviatice și, ca prin minune, au supraviețuit. Iată poveștile a șase oameni norocoși, care au trecut cu bine peste dezastre aviatice majore.

1. George Lamson Jr., proiectat din avion cu tot cu scaun

Accidente aviatice - George Lamson Jr
Foto: facebook.com

Pe 21 ianuarie 1985, zborul 203 al Galaxy Airlines s-a prăbușit pe un câmp din Reno, Nevada, la scurt timp după decolare. La bord se aflau 71 de pasageri și membri ai echipajului.

George Lamson Jr., în vârstă de 17 ani, a fost unicul supraviețuitor al catastrofei. În urma impactului avionului cu solul, el a fost proiectat din aeronavă cu tot cu scaunul de care era prins cu centura.

Ca prin minune, el a „aterizat” teafăr, pe o stradă din apropiere.

2. Annette Herfkens, greu de ucis

Accidente aviatice - Annette Herfkens
Foto: taringa.net

Această femeie a fost singurul supraviețuitor al prăbușirii zborului VN 474 al liniilor aeriene vietnameze într-un lanț muntos izolat din Vietnam. 29 de pasageri și membri ai echipajului și-au pierdut viețile, iar Annette și-a pierdut logodnicul în accident.

Femeia nu purta centura de siguranță și s-a ales cu șoldurile fracturate, un plămân distrus, maxilarul rupt, iar mai târziu a dezvoltat o cangrenă.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Faptul că nu a pierit în dezastru este incredibil. Mai mult, tânăra a supraviețuit timp de opt zile în sălbăticie, bând apă de ploaie, înainte de a fi găsită de un polițist local.

3. Nestor Mata, izolat în munți

Accidente aviatice - Nestor Mata
Foto: bignewsnetwork.com

Nestor Mata a supraviețuit unui accident aviatic în care au murit președintele nou-ales al Filipinelor, Ramon Magsaysay, și alți 25 de pasageri și membri ai echipajului.

În 1957, avionul militar cu care zburau aceștia s-a prăbușit într-o zonă muntoasă a Insulei Cebu. Nestor, care era jurnalist, a suferit arsuri de gradul trei pe tot corpul și a rămas inconștient imediat după impact.

A fost găsit de localnici la cinci ore după ce și-a revenit în simțiri. A durat 18 ore pentru ca 12 oameni să îl coboare de pe munte și să îl transporte la spital.

4. Juliane Koepcke, singură în pădurea amazoniană

Accidente aviatice - Juliane Koepcke
Foto: businessinsider.com

Când se îndrepta spre un oraș izolat din pădurea tropicală amazoniană, după ce plecase din capitala peruviană Lima, zborul 508 al LANSA a fost lovit de fulger.

Grav avariată, aeronava a căzut în gol 3.000 de metri și s-a prăbușit în jungla peruviană. Studenta germană Juliane Koepcke, în vârstă de 17 ani, a fost singura dintre cei 92 de pasageri care a scăpat cu viață.

Juliane a trebuit să supraviețuiască timp de 11 zile, înainte de a fi găsită de țapinarii care munceau pe malul râului din apropiere. Accidentul a avut loc în 1971.

5. Vesna Vulovic a stabilit un record mondial

Accidente-aviatice-Vesna-Vulovic_compressed
Foto: twitter.com

O altă persoană incredibil de norocoasă este stewardesa sârbă Vesna Vulovic. Ea a fost unicul supraviețuitor al zborului JAT 367.

Aeronava în care se afla femeia a explodat în aer deasupra Cehoslovaciei, în 1972. Vesna a rămas prinsă în fuselajul avionului, care a căzut de la o altitudine de peste 10.000 de metri.

Practic, chiar dacă neintenționat, Vsena Vulovic deține recordul mondial pentru cea mai mare cădere fără parașută. S-a ales cu craniul fracturat, picioarele rupte, trei vertebre rupte și paralizie temporară.

În aceste condiții, faptul că a supraviețuit este un miracol. Femeia nu își amintește explozia sau căderea care a urmat după explozie.

6. Bahia Bakari, nouă ore singură în apele Oceanului Indian

Accidente aviatice - Bahia Bakari
Foto: twitter.com

Singura supraviețuitoare a zborului 626 al companiei Yemenia a fost Bahia Bakari, în vârstă de 15 ani. Aeronava în care se afla tânăra s-a prăbușit în Oceanul Indian în anul 2009.

La bord se aflau 153 de oameni. Marea era agitată, iar avionul se prăbușise pe timp de noapte.

După ce avionul a ajuns în apă, tânăra, care nu știa să înoate, a stat agățată timp de peste nouă ore de resturile care pluteau.

Apoi, a fost reperată și scoasă din apă de o echipă de salvare. Ulterior, Bahia a povestit că, în acele ore cumplite, auzea vocile altor supraviețuitori, însă acestea au fost în curând înghițite de tăcere.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și povestea lui Frane Selak, cel mai norocos om ghinionist care a trăit vreodată.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu