Imaginați-vă că puteți servi un bol cu supă o dată pe săptămână și veți putea ține sub control nivelul de zahăr din sânge, pentru a reduce riscul diabetului de tip 2.
Asta ar putea suna ca o dorință nerealistă sau ca un moft, însă nu este deloc așa – se pare că ipoteza este deja realitate pentru anumite persoane, clienți ai companiei Smarter Food.
Secretul este ingredientul-vedetă al acestei supe de legume: un soi special de broccoli descoperit, pentru prima oară, în Sicilia de către omul de știință al companiei Smarter Food, profesorul Richard Mithen.
Supa-minune se prepară în Scoția
După mulți ani de cercetare și dezvoltare a acestei plante în seră, a fost dezvoltat un nou soi de broccoli, numit GRextra, care este crescut și utilizat pentru supă în Scoția.
Plantele crucifere (broccoli, conopida, varză de Bruxelles și varza albă sau roșie) conțin un compus numit glucoraphanin. Odată ce ajunge în intestin, acest compus chimic este transformat în sulforafan, care ajută la îmbunătățirea modalității prin care celulele din organism lucrează. Mai mult, s-a dovedit faptul că este încetinit metabolismul, asociat cu îmbătrânirea, notează The Guardian.
Doar un bol cu supă pe săptămână aduce beneficii
„Există o bază mare de cercetări publicate – toate supuse verificărilor colegiale – cu privire la glucoraphanin și la sulforan. Noi am creat un produs alimentar care oferă, cu adevărat, o cantitate mare de acești compuși”, a explicat directorul executiv al companiei, Laura Knight.
Potrivit studiilor efectuate de specialiștii companiei, fiecare porție de supă conține cantitatea de glucoraphanin pe care o persoană o va obține după ce consumă peste 5 bucăți de broccoli crud. Fiecare bol cu supă consumat pe săptămână ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar efectul este unul care persistă în timp.
„O dată pe săptămână este la îndemâna oricui. Cred că nu este foarte dificil să introducem acest obicei în modul nostru de viață”, este de părere Smith, un consumator în vârstă de 61 de ani.