Simfonia enigmatică a cosmosului: Ascultă sunetele produse de planete

Te invităm să descoperi, în cele ce urmează, „muzica pe care o compun” câteva dintre corpurile cerești din sistemul nostru solar. Sunt sunetele produse de planete, la care nu s-a adăugat și nu s-a modificat nimic.

Pe lângă că ne oferă imagini incredibile din spațiul cosmic și informații științifice prețioase, sondele spațiale înregistrează și emisiile radio din jurul planetelor.

Instrumentele de pe sondele spațiale Voyager, INJUN 1, ISEE 1 și HAWKEYE au fost folosite pentru a înregistra vibrațiile diverselor corpuri cerești.

sunetele produse de planete voyager_compressed
Sonda spațială Voyager, lansată în 1977

Mai apoi, aceste vibrații au fost transformate în unde sonore, prin intermediul unor programe informatice. Iată sunetele emise de lumea misterioasă de dincolo de planeta noastră. Audiție plăcută!

Sunetele produse de planete: inelele planetei Saturn

Miranda, unul dintre sateliții lui Uranus

Vibrațiile planetei Neptun

Sunetele produse de Pământ

Sunetele produse de planete: Saturn

Ca să știi mai mult, citește „Cosmos”

„Cosmos” este una dintre cele mai bine vândute cărți dedicate științei din toate timpurile. Folosind o proză clară, Sagan ne dezvăluie o lume albastră asemănătoare unei pietre prețioase, locuită de o formă de viață care abia începe să-și descopere propria identitate și să se aventureze în marele ocean al spațiului.

Cu o nouă introducere scrisă de colaboratoarea lui Sagan, Ann Druyan, ilustrații color și un nou cuvânt-înainte de astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, „Cosmos” retrasează miliarde de ani de evoluție cosmică ce au transformat materia în conștiință, explorând subiecte precum originea vieții, creierul uman, hieroglifele egiptene, misiunile spațiale, moartea Soarelui, evoluția galaxiilor și, totodată, forțele și indivizii care au contribuit la nașterea științei moderne.

„Cosmos” se găsește cu reducere pe eMag.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu