Au împrăștiat găinaț într-un parc pentru a asigura distanțarea socială

Suedia este printre puținele țări din lume care au refuzat să impună izolarea la domiciliu în timpul pandemiei de coronavirus. Guvernul suedez a făcut doar recomandări în acest sens, bazându-se pe cooperarea cetățenilor.

În unele cazuri, însă, autoritățile au recurs la acțiuni mai drastice. Pentru a-i descuraja pe localnici să participe la un festival care are loc anual, primăria din orașul Lund a luat o măsură neobișnuită: a împrăștiat găinaț în parcul în care se organizează de obicei evenimentul.

Gainat in parc
Muncitorii împrăștie găinațul în parcul central al orașului Lund. Foto: US News

În fiecare an, pe 30 aprilie, mii de oameni din Lund se adună în parcul central pentru a celebra Noaptea Valpurgiei. În acest an, autoritățile i-au ținut pe oameni departe din cauza pandemiei.

Președintele comitetului de mediu al consiliului local, Gustav Lundblad, a declarat pentru un ziar local că răspândirea găinațului, care miroase foarte urât, este o modalitate bună de a descuraja mulțimile.

Avantajul? Se fertilizează pământul

„Având în vedere că orașul Lund ar putea deveni focar de infecție, cred că această inițiativă este bună. Avem ocazia să fertilizăm pământul, iar mirosul va fi deranjant și, cel mai probabil, oamenilor nu le va face plăcere să stea în parc și să bea bere”, a spus Lundblad citat de Newsweek.

Gainat in parc 02
Foto: CNN

Spre deosebire de măsurile de carantină implementate în alte țări, școlile, restaurantele și magazinele din Suedia au rămas deschise în timpul pandemiei.

Guvernul a emis instrucțiuni de distanțare socială și i-a sfătuit pe cetățeni să evite deplasările inutile. Singurele interdicții vizează reuniunile de peste 50 de persoane și vizitele la azilurile de bătrâni.

Datele arată că mulți cetățeni suedezi respectă regulile privind distanțarea. Cu toate acestea, oficialii au fost nevoiți să închidă cinci baruri și restaurante din Stockholm pentru nerespectarea recomandărilor privind distanțarea socială.


În timp ce majoritatea țărilor le-au impus oamenilor să stea în casă iar suedezii împrăștie cu găinaț, autoritățile din Republica Moldova au scos la înaintare icoane și moaște în lupta cu virusul: Republica Moldova, sfințită din avion ca protecție împotriva coronavirusului. În Italia, un primar italian folosește dronele ca să-i înjure pe cei ce ies din izolare.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu