Substanța periculoasă ascunsă în ciocolată. Experții au dezvăluit ce efect poate să aibă asupra corpului uman

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea George Washington a constatat că multe produse din ciocolată neagră vândute în SUA sunt contaminate cu metale periculoase precum plumbul și cadmiul. Aceste metale sunt toxice pentru oameni și pot fi dăunătoare dacă sunt consumate în cantități mari.

Chiar dacă nivelurile acestor metale grele din porțiile individuale de ciocolată pot să nu prezinte un risc imediat pentru sănătate, consumul mai multor porții pe zi sau combinarea acestora cu alte surse de metale grele, cum ar fi fructele de mare și orezul brun nespălat, ar putea duce la niveluri de expunere nocive.

Experții atribuie contaminarea produselor din ciocolată unor factori precum tipul de sol în care sunt cultivați arborii de cacao și metodele industriale de prelucrare.

În timp ce unele grupuri de consumatori și agenții independente de testare au raportat anterior contaminarea cu metale grele a produselor din cacao, studiul arată că majoritatea produselor analizate au respectat limitele FDA pentru contaminarea cu plumb.

Cu toate acestea, atunci când au fost luate în considerare limitele mai stricte stabilite de California, un număr semnificativ de produse au depășit nivelurile admise pentru plumb și cadmiu. Studiul solicită efectuarea mai multor teste ale produselor de consum pentru a garanta siguranța sănătății publice.

În concluzie, deși savurarea unor cantități moderate de ciocolată în limita aportului zilnic recomandat de 30-60 de grame este în general sigură, depășirea acestor limite sau consumul regulat de produse contaminate ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea publică.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, vezi episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Lasă un comentariu