Stuckie, câinele mumificat care a a stat într-un copac timp de 60 de ani

Tăietorii de lemne au fost șocați când au descoperit câinele mumificat. Erau pe punctul de a tăia copacul în bucăți și aproape că au transformat mumia în rumeguș.

Oamenii se așteaptă să dea peste anumite lucruri atunci când doboară copaci. Cuiburile de păsări și obiectele rămase între crengi sunt cele mai frecvente „obstacole”. Probabil că un câine mumificat în mijlocul unui trunchi de copac este ultimul lucru la care te-ai putea aștepta.

câinele mumificat
Stuckie, după cum a fost botezat câinele mumificat, a stat în interiorul acestui copac mai bine de 60 de ani

Asta a descoperit o echipă de tăietori de lemne din SUA atunci când lucrătorii au tăiat un copac. Echipa muncea într-o pădure de stejari în sudul Georgiei când a descoperit ceva neobișnuit.

După ce au tăiat vârful copacului și l-au urcat pe un camion, un membru al echipei a aruncat o privire în trunchiul gol pe dinăuntru. A văzut rămășițele perfect mumificate ale unui câine, care părea că se uită spre el cu dinții încă scoși la vedere în lupta sa pentru supraviețuire.

Experții care au studiat cadavrul au ajuns la concluzia că animalul era, cel mai probabil, un câine de vânătoare care urmărise o veveriță printr-o gaură de la baza trunchiului, ajungând în mijlocul copacului gol pe dinăuntru.

Cu cât urca mai mult câinele, cu atât mai tare se îngusta copacul. Judecând după poziția labelor câinelui, experții cred că animalul a continuat să urce până când a rămas blocat în copac. Nereușind să se întoarcă, a murit.

Taninul din stejar a păstrat câinele mumificat

câinele mumificat
Mediul uscat și taninul din stejar au conservat cadavrul câinelui

Numai că, datorită unor circumstanțe deosebite, cadavrul său s-a păstrat. În mod normal, un câine care moare în sălbăticie s-ar descompune și ar fi devorat de alte animale.

Însă, cum câinele murise în interiorul copacului, celelalte animale nu puteau ajunge la el. Și fiindcă se afla la înălțime, animalele din pădure nici măcar nu puteau să-i simtă mirosul.

În plus, tipul de copac în care câinele rămăsese blocat este în mod special benefic procesului de mumificare. Stejarii conțin tanin, care se folosește în procesul de împăiere a animalelor și la prelucrarea pieilor, mai exact în tratarea pieilor de animale astfel încât să nu se degradeze.

Taninul din interiorul copacului s-a scurs pe câine și nu l-a lăsat să putrezească. Mediul uscat din trunchiul copacului l-a ferit de elementele naturii și a absorbit umezeala cadavrului.

Aerul care intra în copac prin partea de jos a creat un fel de efect de vacuum, contribuind și mai mult la procesul de uscare. După ce au găsit câinele mumificat, tăietorii de lemne s-au decis să-l ducă la un muzeu, pentru a arăta lumii această priveliște rară.

Astăzi, corpul mumificat al câinelui, botezat „Stuckie”, exte expus într-un muzeu, prizonier etern al sicriului său de stejar.


În continuare, citește despre automumificarea umană și enigma călugărilor budiști înmormântați de vii, apoi aruncă un ochi peste oamenii care s-au conservat prin criogenie.

Ca să știi mai mult, citește „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte”

Cățelușa Chaser i-a fascinat atât pe iubitorii de câini, cât și pe oamenii de știință. Povestea ei dezvăluie potențialul dialogului cu câinii cu mult dincolo de comenzile de tipul „adu mingea”. După ce a luat un pui de Border Collie, botezat Chaser, profesorul de psihologie John Pilley a dorit să exploreze granițele învățării limbajului și comunicării dintre oameni și cel mai bun prieten al omului.

Dând dovadă de performanțe considerate până atunci imposibile la câini, Chaser a memorat în scurt timp numele a peste o mie de jucării și propoziții cu multiple elemente de gramatică. Realizările lui Chaser revoluționează modul în care ne raportăm la inteligența animalelor. Călătoria lui John Pilley și a lui Chaser demonstrează puterea învățării prin joc și ne deschide ochii către potențialul nemărginit al animalelor pe care le iubim.

„Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Stuckie, câinele mumificat care a a stat într-un copac timp de 60 de ani”

Lasă un comentariu