Stonehenge a fost vopsit portocaliu cu o zi înainte de solstițiul de vară. Cine a schimbat aspectul celebrului monument

Monumentul Stonehenge, un sit arheologic renumit în lume, a fost vopsit în portocaliu cu o zi înainte de solstițiul de vară. Acest act a atras mulți turiști, deoarece aceste evenimente astronomice atrag mulțimi semnificative. Pictura a fost realizată de membrii grupului Just Stop Oil, care își propune să combată încălzirea globală provocată de om.

Doi protestatari, Niamh Lynch și Rajan Naidu, au fost arestați pentru acest act. Niamh Lynch a exprimat că au pictat Stonehenge pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la impactul arderii combustibililor fosili asupra mediului înconjurător.

Protestatarii au folosit un colorant natural făcut din făină de porumb într-o nuanță portocalie despre care au susținut că se va spăla odată cu ploaia. Cu toate acestea, experții sunt îngrijorați de potențialele daune pe termen lung aduse scrierilor preistorice de pe pietre.

Protestatarii au îndemnat guvernul să semneze un tratat pentru a pune capăt utilizării combustibililor fosili până în 2030, subliniind apropiatele alegeri din Marea Britanie. În ciuda acestui incident, studii recente arată că pietrele Sarsens de la Stonehenge au rezistat timp de milenii datorită compoziției lor durabile.

Cristalele de cuarț ale pietrelor formează o structură elastică, ceea ce le face foarte rezistente la eroziune și la intemperii. Oamenii de știință cred că durabilitatea pietrelor antice este motivul pentru care Stonehenge a rezistat în timp.

Construit în urmă cu aproape 5.000 de ani în Marea Britanie, Stonehenge continuă să captiveze cercetătorii care încearcă să îi deslușească misterele pierdute de-a lungul secolelor.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu