Stonehenge a fost vopsit portocaliu cu o zi înainte de solstițiul de vară. Cine a schimbat aspectul celebrului monument

Monumentul Stonehenge, un celebru sit arheologic, a fost vopsit în portocaliu cu o zi înainte de solstițiul de vară, un eveniment important care atrage mulți turiști. Pictura a fost realizată de protestatarii din grupul Just Stop Oil, care urmăresc să combată încălzirea globală cauzată de activitățile umane.

Două persoane au fost arestate în urma incidentului. Protestatarii au folosit un colorant natural portocaliu pentru a picta doi dintre monoliți pe 19 iunie, cu intenția de a atrage atenția asupra problemei schimbărilor climatice.

Aceștia susțin că vopseaua va fi îndepărtată de ploaie și nu va provoca daune pe termen lung, însă experții sunt îngrijorați de potențialele daune aduse pietrelor antice. Stonehenge, construit acum aproape 5 000 de ani în Marea Britanie, a intrigat oamenii de știință timp de secole.

Studii recente sugerează că durabilitatea pietrelor Sarsen, faimoșii monoliți de la Stonehenge, poate fi atribuită compoziției lor unice de cristale de cuarț, ceea ce le face foarte rezistente la eroziune și intemperii.

Acțiunea protestatarilor a avut drept scop să îndemne guvernul să abordeze problema încălzirii globale, cu un apel la încetarea utilizării combustibililor fosili până în 2030. Deși monumentul Stonehenge a trecut testul timpului, persistă îngrijorarea cu privire la impactul picturii portocalii asupra pietrelor sale antice.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu