Știi sa interpretezi limbajul trupului? Test de personalitate

Data viitoare când râzi de bufoneriile unui duo comic dintr-un film vechi, vei observa că sunt jucate două roluri. Un personaj încasează plăcintele în față, iar celălalt le aruncă.

Pate că ți se va părea curios, dar majoritatea relațiilor sunt așa. Un partener este dominant, iar celălalt este supus. Rolul pe care ni-l asumăm se dezvăluie în diferite moduri, dintre care cel mai evident este prin intermediul limbajului.

Afirmații ca „Îmi pare rău”, „Dacă se poate” sau „Dă-mi voie, te rog” implică un anumit grad de supunere. Exprimări precum „Poți să faci cutare lucru?”, „Îmi dai de știre?” sau „Dă-mi un răspuns cât de repede” trădează o atitudine dominantă.

Totuși, comportamentul dominant sau supus nu se manifestă doar prin ceea ce spunem. El poate fi transmis și nonverbal.

Îți poți da seama de diferența dintre aceste roluri prin simpla observare a două persoane care interacționează? Dacă știi la ce să te uiți, gesturile conțin semnale care spun la fel de multe precum cuvintele, deși nu sunt nici pe departe la fel de evidente.

În acest test avem o listă cu gesturi cotidiene. Pentru a afla cât de bine poți descifra aceste indicii fizice, evaluează fiecare comportament ca fiind dominant sau supus.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte teste interesante

Lasă un comentariu