Agenția matrimonială din scorbură – De un secol, Stejarul Mirelui „face lipeala”

Stejarul Mirelui este un copac vechi de 500 de ani, situat lângă localitatea Eutin, din Germania. Copacul are propriul său cod poștal și primește în jur de 40 de scrisori în fiecare zi.

Acestea sunt trimise din lumea întreagă, de către cei care își caută perechea, în speranța că cineva le va citi și le va da un răspuns.

Stejarul Mirelui
Foto: The Culture Trip

În ziua de azi, sunt disponibile multe servicii și aplicații de dating, așa că trimiterea de scrisori unui copac din Germania nu pare cea mai eficientă cale de a găsi dragostea.

Dar pentru romanticii adevărați nu există termen de comparație. Este pur și simplu mai tentant și mai romantic să trimiți o scrisoare și să aștepți ca soarta să facă un miracol.

Romantismul nu moare niciodată

Așadar, Stejarul Mirelui rămâne foarte popular chiar și în epoca digitală.

„Acest copac are ceva magic și romantic. Pe internet perechile se fac în funcție de informații și întrebări. Dar în ceea ce privește Stejarul Mirelui, este vorba de o coincidență frumoasă – ca mâna sorții”, a declarat pentru BBC poștașul de 72 de ani care livrează scrisorile către Stejarul Mirelui.

Stejarul celebru crește în apropierea localității Eutin de aproximativ 500 de ani, dar a devenit un mesager al iubirii cu numai un secol în urmă, după ce a fost centrul unei povești celebre de iubire.

În 1890, o fată din localitate, pe nume Minna, s-a îndrăgostit de un tânăr fabricant de ciocolată, pe nume Wilhelm. Dar tatăl fetei se opunea relației și i-a interzis să se vadă cu băiatul.

Stejarul Mirelui
Foto: Reddit

În loc să renunțe unul la celălalt, cei doi au început să facă schimb de scrisori de dragoste în secret. Lăsau scrisorile într-o scorbură din copacul pe care acum îl cunoaștem drept Stejarul Mirelui.

După aproximativ un an, tatăl Minnei a aflat că relația lor continuase în secret. Dar, în loc să-i pedepsească, le-a dat permisiunea să se căsătorească.

Potrivit unei povești locale, cei doi s-au căsătorit pe 2 iunie 1891, sub ramurile copacului care i-a ajutat ca povestea lor de dragoste să rămână vie. Povestea cuplului s-a răspândit în Eutin și în zona din împrejurimi.

Curând, cei care nu reușeau să găsească iubirea în mod convențional au început să scrie povești romantice și să le lase în scorbura copacului. Până în 1927, arborele era deja cunoscut drept Brautigamseiche („Stejarul Mirelui”, în germană).

Copacul a devenit atât de popular, încât Poșta Germană i-a oferit propria adresă și propriul cod poștal. Astfel, oamenii din întreaga Germanie și chiar și din străinătate puteau să-i trimită scrisori.

Căutătorii de iubire care vizitează Stejarul Mirelui trebuie să urmeze o singură regulă: pot verifica toate scrisorile din scorbură și pot lua doar scrisoarea la care doresc să răspundă, dar trebuie să pună înapoi restul scrisorilor, pe care să le poată vedea ceilalți vizitatori.

Până acum, mai mulți norocoși și-au găsit astfel iubirea, iar unii dintre ei s-au și căsătorit, potrivit presei germane.

Stejarul Mirelui
Foto: Wikimedia

Indiferent cât de ciudat sună, se pare că această agenție matrimonială care face ghinde chiar funcționează.

„Copacul primește în jur de o mie de scrisori pe an. Majoritatea scrisorilor sosesc vara. Presupun că toată lumea vrea să se îndrăgostească în timpul verii”, a spus un purtător de cuvânt al Poștei Germane.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Agenția matrimonială din scorbură – De un secol, Stejarul Mirelui „face lipeala””

  1. Avem si noi un astfel de „monument”nu l-as numi copac,este altceva,nu-i fac reclama,asadar ii las doar pe cunoscatori sa povesteasca.

    Răspunde

Lasă un comentariu