Ai vrea să lucrezi așa? 7 spații de lucru în care munca pare o distracție

Vremea birourilor plictisitoare, fără personalitate și dominate de o atmosferă apăsătare, pare să apună încet, încet. În ultimii ani, tot mai multe companii și-au dat seama că, dacă angajații lor sunt mulțumiți, vor fi mai creativi și vor da un randament mai bun.

De aceea, multe companii din întreaga lume au investit sume considerabile pentru a face din spațiul de lucru un univers aparte, în care angajații lor se simt relaxați.

Te invităm să descoperi șapte locuri de muncă ce par desprinse din parcuri de distracții și zone de spa. În aceste spații de birouri, probabil că nu simți că te afli la serviciu.

1. Inventionland (Pittsburg, Pennsylvania)

Birouri - Inventionland 6

Dacă biroul tău ar fi pe un vapor de pirați, într-un castel sau pe o pistă de curse, nu ai munci cu mult mai mult aplomb?

Birouri - Inventionland 5

Îți vine să crezi sau nu, în inima statului american Pennsylvania se află un astfel de loc! Aici se află castele, piste de curse, case în copaci și roboți gigantici.

Birouri - Inventionland 3

Birourile companiei Inventionland sunt o lume de basm pentru angajați, care vin aici din lumea întreagă. Inventionland are o suprafață de 18.600 de metri pătrați și adăpostește 16 situri tematice.

Birouri - Inventionland 1

Datorită acestora, locul arată mai degrabă ca o lume de basm sau un platou de filmare decât ca un loc de muncă. Astfel, angajații sunt inspirați și devin mai inventivi.

Aceasta, deoarece creativitatea este esențială pentru această companie al cărei scop este să inventeze noi produse în fiecare zi.

2. Centrul de date Pionen (Stockholm, Suedia)

Birouri - Pionen 1

Acest loc arată ca ascunzătoarea secretă a unui răufăcător din seria de filme James Bond.

Aici s-a deschis recent un centru de date de înaltă securitate, care îi aparține unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet din Suedia.

Birouri - Pionen 2

Centrul se află într-un vechi buncăr nuclear, sub solul pietros al orașului Stockholm. Acest centru de date subteran are un design inspirat din filmele Science-Fiction.

Birouri - Pionen 3

Sere, cascade, motoare de submarine germane și simulatoarele de lumină sunt menite să facă din acest loc un univers aparte. Iar angajații de aici sunt în deplină siguranță: buncărul poate servi și ca adăpost nuclear.

Birouri - Pionen 4

În timpul Războiului Rece, clădirea a funcționat ca bază militară și adăpost antiatomic. De altfel, complexul și-a păstrat numele de cod dat de armată: Pionen White Mountains.

3. Google (Zürich, Elveția)

Birouri - Google 1

Au trecut vremurile în care birourile erau alcătuite din separeuri albe, plictisitoare și claustrofobe, lipite unul de altul, sau din mese lungi de conferință și pereți în culori terne.

Birouri - Google 2

Singurele obiecte distractive erau scaunele care se învârteau și care, la drept vorbind, nu erau chiar atât de confortabile. În sediile sale din întreaga lume, Google a renunțat la designul monoton al spațiilor de birouri și a conceput ceva diferit.

Birouri - Google 3

De departe, cele mai uimitoare dintre toate sunt birourile din Zürich. Acestea se întind pe o suprafață de 3.650 de metri pătrați. Cele 800 de birouri reprezintă un tip nou de mediu de muncă și o modalitate nouă de a proiecta locurile de muncă.

Birouri - Google 4

Pentru a corespunde personalității distincte a companiei, designerii de la Camenzind Evolution au aplicat conceptul de „confort emoțional” când au proiectat aceste birouri.

Mai mult, un psiholog a evaluat nevoile funcționale și emoționale ale angajaților Google din Zürich.

Birouri - Google 5

Fiecare spațiu a fost proiectat cu grijă pentru a crește nivelul de eficiență al angajaților într-o modalitate relaxată, jucăușă și plină de culoare.

Birouri - Google 6

Aceste spații informale te surprind cu culorile lor îndrăznețe și vibrante și cu multe lucruri de care te poți bucura: tobogane, mese de biliard și cabine de taxi cu tematică urbană.

Birouri - Google 7

Culorile îndrăznețe și influența modernității au jucat un rol imens în designul interior. Faptul că fiecare spațiu are propria sa vibrație arată cât de intuitivi și toleranți sunt cei de la Google cu angajații lor.

4. Selgas Cano Architecture (Madrid, Spania)

Birouri - Selgas Cano 1

Un spațiu de birouri în pădure! Birourile de la Selgas Cano Architecture se află într-un tub lung, aflat în mijlocul pădurii. Clădirea a fost proiectată de către arhitecții spanioli Jose Selgas și Lucia Cano.

Birouri - Selgas Cano 2

Structura se află pe jumătate sub pământ, ceea ce înseamnă că rămâne răcoroasă pe perioada verii. Pe durata întregii zile, spațiul este luminat datorită unei ferestre lungi, care permite accesul luminii.

Birouri - Selgas Cano 4

Fereastra este atașată de o balama și un scripete, pentru ca locul să fie ventilat din când în când. Cealaltă jumătate a clădirii este alcătuită din fibră de sticlă izolată, care oferă umbră.

5. Lego (Billund, Danemarca)

Birouri - Lego 1

Se spune că birourile Lego sunt la fel de distractive „pe cât de distractiv este să te joci cu jucăriile pe care le produce compania”.

Birouri - Lego 2

Cum ar putea să nu fie distractiv un birou în care te poți da pe tobogan sau poți juca diverse jocuri cu colegii? Cum să nu te simți inspirat când pereții sunt zugrăviți neconvențional, iar în birouri există grădini de bonsai?

Ideea companiei a fost aceea de a le transmite angajaților sentimentul că încă sunt copii. Astfel, ei își vor înțeleg mai bine dorințele micilor lor clienți (și le vor oferi jucării mai bune).

Birouri - Lego 3

Asta nu înseamnă că în birourile Lego lumea se joacă și nu muncește. Clădirea conține un amestec de spații colaborative (camere pentru întruniri, podiumuri pentru prezentări) și camere private (birouri individuale, camere izolate pentru întruniri).

Birouri - Lego 4

Există și o „zonă de distracție”, unde cei mai mici dintre angajații Lego testează noile modele. Pentru că, la urma urmei, să creezi lucruri distractive este o treabă serioasă.

6. Birourile TBWA Hakuhodo (Shibaura, Tokyo, Japonia)

Birouri - TBWA 1

Ce ar putea fi mai liniștitor decât un spațiu de birouri în care se află copaci, iarbă și toată verdeața de care ai nevoie pentru a-ți relaxa mintea? E ca și cum ai fi mereu în vacanță!

Agenția de publicitate TBWA Hakuhodo are unul dintre mediile de muncă cele mai frumoase, jucăușe și relaxante din lume.

Birouri TBWA 2

Klein Dythem Architecture, compania care a realizat designul, a ales un spațiu situat într-un complex de distracții din Tokyo. Clădirea unde se află astăzi birourile a fost cândva sală de bowling.

În complexul de distracții, deasupra și dedesubtul birourilor, se află o sală de bowling, un teren de golf și alte spații pentru distracție. Deși sunt destinate muncii, birourile sunt la fel de uimitoare ca restul clădirii.

Birouri TBWA 3

Ele au o zonă plină cu iarbă și copaci, cu podele din lemn, iluminare indirectă și un spațiu deschis, care promovează un stil de viață relaxat și orientat spre comunicare.

7. Airbnb (San Francisco, California)

Birouri - Airbnb 1

Angajații companiei Airbnb pot alege modul în care vor lucra într-o anumită zi.

Birouri - Airbnb 2

Sediul Airbnb de la San Francisco, California, este un spațiu deschis, în care nici măcar fondatorii nu au birouri private.

Birouri - Airbnb 3

În clădire există camere cu funcții speciale, inclusiv o cameră de ședințe cu 20 de locuri, o bibliotecă pentru ca angajații să muncească în liniște și să se poată concentra.

Zona de servit masa este, la rândul ei, fascinantă: de aici, angajații pot admira orașul de sus.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu