Un pakistanez și-a transformat spălătoria de motociclete în spălătorie de vaci

O spălătorie de motociclete din Karachi, cel mai mare oraș din Pakistan, a fost transformată în spălătorie de vaci la finalul lunii iulie 2020.

Proprietarul spălătoriei, Uzair Dawood, a găsit în pregătirile pentru sărbătoarea musulmană Eid al-Adha o oportunitate de a câștiga mai mulți bani.

Spalatorie vaci 01
Foto: PressReader

Eid al-Adha este una dintre cele mai importante sărbători musulmane, celebrată în întreaga lume. Anul acesta, a avut loc între 30 iulie și 3 august.

Cu această ocazie, potrivit tradiției, oamenii sacrifică vite pentru a-și arăta devotamentul față de Allah. Scopul sacrificiului nu este vărsarea de sânge, ci renunțarea la ceva ce le este drag credincioșilor.

După realizarea ritualului, carnea animalului sacrificat se împarte în trei: o parte este dăruită familiei, o altă parte – rudelor și prietenilor, iar cea de-a treia este dată pomană săracilor.

Mai greu decât să speli motociclete

Spalatorie vaci 03
Foto: Reuters

Înainte de marea sărbătoare, oamenii pregătesc animalele pentru sacrificiu, iar aici intervin serviciile lui Dawood. Animalele care urmează să fie sacrificate sunt curățate și le decorate cu ghirlande colorate.

Cei care nu își permit să sacrifice o vacă folosesc, în schimb, capre, oi sau chiar cămile, în funcție de regiunea în care trăiesc.

„Aducem animalele aici pentru că vrem să fie curate înainte de sacrificare”, a declarat un client pe nume Osama Haider Ali, citat de Reuters.

Să speli animale este mai greu decât să speli motociclete, a mărturisit Dawood, care cere între 200 și 300 de rupii (între 1 și 1.5 euro) per spălare, în care folosește șampon și săpun, pe care le întinde și clătește cu o perie și un furtun.

„Vehiculele stau pe loc, dar un animal este riscant. Te poate lovi. Poate rupe funia”, a conchis Dawood.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu