Sombra, câinele pe capul căruia mafia a pus o recompensă de 70.000 de dolari

Sombra, o femelă ciobănesc german folosită de Poliția Națională Colombiană la detectarea drogurilor, le-a provocat asemenea probleme cartelurilor de droguri, încât traficanții au pus o recompensă pe capul său, forțând autoritățile să o mute pe un aeroport mai sigur și să aloce mai mulți ofițeri care să o însoțească.

În vârstă de 6 ani, Sombra este „un ghimpe în coasta” unei grupări mafiote din Columbia. În ultimii ani, puternicul său simț al mirosului a ajutat poliția columbiană să facă peste 240 de arestări și să confiște aproximativ nouă tone de droguri.

Sombra, al cărei nume se traduce „Umbra”, a devenit o adevărată oroină a luptei împotriva cartelurilor de droguri, dar pentru traficanții care pierd bani din cauza nasului ei ca un radar ea reprezintă doar o amenințare ce trebuie eliminată.

În acest scop, gruparea Urabeños, cunoscută și sub numele de Clanul Golfului, a fixat o recompensă de 70.000 de dolari pentru uciderea câinelui-polițist.

„Faptul că doresc să îi facă rău Sombrei și să ofere o recompensă atât de mare pentru capturarea sau uciderea ei arată impactul pe care l-a avut asupra profiturilor traficanților”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru The Telegraph.

Faptul că Sombra a devenit vârful de lance al eforturilor antidrog ale Columbiei a transformat-o în ținta celei mai periculoase organizații din țară. Inițial o formațiune paramilitară, Urabeños este acum cea mai mare grupare de crimă organizată din Columbia, controlând o mare parte din traficul de droguri.

„În ultimii trei ani, Sombra a devenit coșmarul lui Otoniel”, a dezvăluit într-o postare pe Twitter Poliția Antidrog din Columbia.

Otoniel este porecla lui Dairo Antonio Úsuga, liderul Urabeños, care este foarte interesat să scape de Sombra pentru totdeauna.

Pentru a o proteja pe Sombra, autoritățile columbiene au mutat-o ​​temporar de pe aeroportul Turbo, din regiunea Urabá, centrul sferei de influență a lui Urabeños, pe aeroportul El Dorado, din Bogotá, considerat mai sigur.

Cu toate acestea, poliția vrea să elimine orice risc, așa că, alături de îngrijitorul său obișnuit, Sombra este însoțită, de asemenea, de un echipaj de securitate suplimentar atunci când își face rondul printre bagajele și pachetele călătorilor.

Sombra a ajuns prima dată la știri în 2016, când și-a condus colegii umani la un container de banane în care fuseseră ascunde 2.958 kilograme de cocaină. În luna mai a anului 2017, ea a descoperit alte 1.1 tone de cocaină ce urmau a fi expediate în Belgia. O lună mai târziu, a mai găsit încă 5.3 tone de cocaină gata să fie scoase din țară.

În total, capturile Sombrei au dus la 245 de arestări, așa că nu este greu de văzut de ce Urabeños sunt dispuși să plătească pentru a o scoate din joc.


Iar acum, citește despre porumbelul care a fost prins cărând 178 de pastile de ecstasy, apoi descoperă mierea halucinogenă de Himalaya, deliciul pentru care nepalezii își pun viața în pericol.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.
Cartea „Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu