Tristul adevăr despre societatea de azi, în 13 imagini tulburătoare

Lumea se schimbă cu repeziciune, iar noi, odată cu ea. Din păcate, nu toate aceste schimbări sunt benefice și ne transformă în sclavii unor zei falși, precum banii sau propriul nostru ego incomensurabil.

Munca a ajuns ceva rutinier și alienant, iar banii ne guvernează viața. Relațiile interumane profunde au devenit o raritate, am intrat în vria consumerismului, iar principiile sunt mai maleabile ca oricând.

Asta ne arată ilustratorul englez Steve Cutts, în aceste imagini tulburătoare despre tot ceea ce e greșit în societatea modernă.

Societate 3
Încet. încet, devenim una cu fotoliul

Societate 2
Banii aduc fericirea sau cădem într-o capcană?
Societate 4
Circuitul banilor în natură
Societate 5
Drumul zilnic spre nicăieri
Societate 6
Acum avem și noi un stăpân

Societate 7
Ne aruncăm viitorul la gunoi pentru niște bani
Societate 8
Anul ăsta ce-ți dorești de Crăciun?
Societate 9
Probabil ultimii oameni de afaceri în viață
Societate 10
Sclavia are o mie de fațete…

Societate 11
Reclama se întipărește direct pe creier
Societate 12
Capătul drumului e o prăpastie
Societate 13
De atâta neutilizare, creierul riscă să devină inutil

Societate 1


Distribuie articolul:

Citește în continuare

 • Miscov Damian spune:

  Foarte bun articolul, muncim ca sa traim sau traim ca sa muncim ? Dar despre viata noastra…?

 • Gloria Cristiana Avram spune:

  toti suntem constienti de napasta in care suntem tot mai afundati…dar nu cred ca neputem salva singuri… La Dumnezeu este salvarea tuturor,,caci pt dumnezeu omul conteaza in plan secund…in prim plan este PLANETA MAMA!!! Asa ca omenirea transformata…cu ultimele resurse de inteligenta ar trebui sa urle catre cer…..dar este greu sa mai ridice privirea,,,capul….darmite sufletul….

 • Am trait si alte vremuri,alea comuniste ca ,copil am avut totusi o copilarie frumoasa ma refer la vacantele la tara unde stateam in aer liber toata ziua ,mergeam la rau sa inotam,mancam fructe direct din pomi,eram totusi liberi din punctul asta de vedere.Imi este groaza vazand cat de mult s-a transformat societatea si deprinderile umane ,mai ales dupa anii 90.Am dobandit libertatea dupa 90 dar nu ne dam seama defapt ca acum am devenit captivi in propria noastra libertate.

 • Natalia Hornet spune:

  Din pacate,foarte adevarate ambele grupari tulburatoare !

 • constantin muscalu spune:

  ok..si cum ar trebui sa traim in aceasta societate moderna??…sa mergem la vanatoare ca sa mancam…sa comunicam cu fum precum indienii de mult….sa nu mai muncim pentru bani ci sa facem yoga…???

 • Tachibana spune:

  E buna munca, chiar foarte buna dar nu atunci cand iti acapareaza viata si te inrobeste. Adica asa cum sunt construite societatiile actuale…..

 • >