Opt pompieri și un veterinar au salvat un șobolan prea gras, blocat într-un capac de canal

Șobolanul supraponderal a dat de bucluc după ce a încercat să se strecoare printr-o gaură din capacul canalului. Operațiunea de salvare a avut loc în februarie 2019, în orașul german Bensheim.

Șobolanul, care s-a îngrășat din resturile de mâncare găsite peste iarnă, s-a înțepenit într-o gaură din capacul canalului în care trăia. La fața locului a fost chemată o echipă de pompieri și voluntari pentru a ajuta animalul aflat la ananghie, potrivit The Guardian.

Șobolanul gras blocat într-un capac de canal în Germania. A fost nevoie de opt pompieri și un veterinar pentru salvarea animalului. Foto: Berufstierrettung Rhein Neckar/ Freiwillige Feuerwehr Auerbach

„Șobolanul a acumulat ceva rezerve de grăsime peste iarnă și s-a blocat la jumătatea corpului – nu mai putea nici să iasă, nici să se retragă în canal. Chiar și animalele pe care oamenii le urăsc merită respect”, a declarat veterinarul Michael Sehr pentru o publicație locală.

Imaginile înfățișează animalul blocat în gaură, disperat să scape și incapabil să se miște. Echipa de salvare a reușit să elibereze animalul după 25 de minute, dar nu înainte de a-i face câteva fotografii.

După eveniment, mai mulți copii care au asistat la scenă le-au făcut un „cadou” membrilor echipei de salvare: au desenat cu creta pe asfalt un șobolan înconjurat de inimi și cuvântul „danke!”.

A fost nevoie de opt pompieri și un veterinar pentru eliberarea animalului. Foto: Berufstierrettung Rhein Neckar/ Freiwillige Feuerwehr Auerbach

În continuare, citește și 7 curiozități despre șobolani, eternii suspecți de serviciu.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu