Skull and Bones – Istoria tenebroasă a unei societăți secrete impenetrabile

Skull and Bones – Istoria tenebroasă a unei societăți secrete impenetrabile FEATURED_compressed

Cu membri puternici și ritualuri misterioase, societatea secretă Skull and Bones („Craniul și Oasele”) este dintotdeauna asociată cu tainele bine păstrate și cu teoria conspirației.

În 1918, la adăpostul întunericului, Prescott Bush, student al Universității Yale, a profanat mormântul liderului amerindian Geronimo. Ajutat de câțiva conspiratori, Prescott Bush a luat craniul și două oase din scheletul celebrului lider al indienilor Apache și le-a dus la sediul Universității Yale.

Aici, craniul și oasele au devenit emblema celei mai misterioase societăți secrete din istoria Americii. Prescott Bush, tatăl președintelui George H. W. Bush și bunicul lui George W. Bush, a fost membru al acestei organizații.

Membrii Skull and Bones sunt aleși din elita conducătoare

Alături de mai mulți colegi, a fost membru al unui club de elită de la Universitatea Yale, cunoscut sub numele de Societatea Skull and Bones.

De-a lungul istoriei, unele dintre cele mai cunoscute personalități americane au fost Bonesmen („oameni ai oaselor”, în traducere liberă, adică membri ai societății secrete).

skull and bones-societati-secrete-logo
Emblema Skull and Bones este formată dintr-un craniu și două oase încrucișate, alături de numărul 322. Foto: Pinterest

Membrii organizației erau aleși pe sprânceană din rândul celor mai buni studenți de la Yale. În plus față de bărbații din familia Bush – ambii foști președinți au călcat pe urmele lui Prescott în anii petrecuți la universitate – printre membrii societății s-au regăsit sute de oficiali guvernamentali.

Printre aceștia, fostul secretar de stat John Kerry și oameni din industria de divertisment, precum actorul Paul Giamatti (absolvent al Universității Yale, a negat că ar fi făcut parte din societate).

Totuși, în afară de absolvenții notabili și de câteva zvonuri și legende, nu se cunosc prea multe despre această organizație.

Fondată în 1832, la 131 de ani de la înființarea Universității Yale, Skull and Bones a fost fondată după ce unele societăți secrete ale vremii au intrat în conflict cu ocazia unei ceremonii de premiere.

Pentru a depăși conflictul, mai mulți membri din societățile Linonia, Frații întru Unitate și Calliopeea s-au desprins și au format societatea Skull and Bones.

William Huntington-Russel și Alphonso Taft au preluat sarcina de a organiza societatea și, împreună cu alți 12 membri, au pus bazele unui așa-zis grup inaugural. Din 1832, în fiecare primăvară, societatea alege primește în rândurile ei 15 noi membri.

De la începutul anilor ’90 ai secolului XX, sunt acceptate și femeile. Printre candidați se regăsesc lideri ai studenților și nume importante (copii ai unor personalități) de pe urma cărora societatea consideră că ar putea trage foloase în viitor.

Ritualul de inițiere – o enigmă

skull and bones-societati-secrete-mormantul
Supranumit Mormântul, sediul este la fel de misterios precum organizația: o clădire sumbră, fără ferestre. Foto: Pinterest

Procesul de inițiere în societatea secretă este înconjurat de mister. Potrivit unor speculații, acesta implică practici oculte, magie neagră și chiar sacrificii de animale.

Ca toate societățile din universitate (la Yale există șapte astfel de organizații), Skull and Bones are, și ea, un sediu central. Cunoscut drept Mormântul, clădirea Skull and Bones este un edificiu gotic, fără ferestre, situat chiar lângă campus, unde membrii se adună.

Mormântul ar fi, de asemenea, locul de odihnă al oaselor lui Geronimo (după ce au fost furate de Prescott Bush), al craniului fostului președinte Martin Van Buren și al revoluționarului mexican Pancho Villa.

Societatea secretă Skull and Bones are în proprietate și Insula Căprioarei, un petic de pământ folosit ca refugiu, un loc în care membrii pot merge în weekend „pentru a reînvia prieteniile vechi”.

Pe fondul secretomaniei și elitismului promovate de societate, Skull and Bones și membrii săi sunt de multă vreme subiectul teoriilor conspirației.

Skull and Bones este în centrul puterii

Unii susțin că organizația s-a aflat în spatele asasinării lui Kennedy, că a fost responsabilă de crearea bombei nucleare, că este sponsorizată și influențată de Illuminati sau chiar că exercită controlul  absolut asupra agenției de spionaj americane, CIA.

Cu toate acestea, indiferent cât de bizar sună, aceste terorii nu sunt tocmai departe de adevăr atunci când vine vorba de membrii organizației.

skull and bones-societati-secrete-presedinti
Printre cei mai influenți membri ai Skull and Bones, trei președinți: William Howard Taft, George H. W. Bush, și George W. Bush. Foto: Pinterest

În diferite perioade de-a lungul istoriei, membrii societății Skull and Bones au controlat cele mai mari averi din SUA: ale familiilor Rockefeller, Carnegie și Ford.

De asemenea, unii membri au avansat fulgerător în carieră și au ocupat funcții înalte în Consiliului pentru Relații Externe și în corporații puternice din domeniul mass-media.

Și, bineînțeles, cel mai important aspect: organizația „a dat” trei președinți ai Statelor Unite (William Howard Taft, alături de cei doi Bush, George W. și tatăl său).

De fapt, ambii candidați la alegerile prezidențiale din SUA din 2004, republicanul George W. Bush și democratul John Kerry, erau, la momentul respectiv, membri ai societății secrete Skull and Bones.

Nimeni – niciodată – nu vorbește

În videoclip, ambii contracandidați sunt întrebați fără ocolișuri despre apartenența lor la Skull and Bones. Ambii răspund că „este secret” și închid subiectul.

În pofida teoriilor conspirației și acuzațiilor care li se aduc, „oamenii oaselor” au păstrat o tăcere de… mormânt despre ceea ce se petrece în sanctuarul lor.

Și Kerry, și Bush au fost întrebați despre activitatea lor în cadrul acestei societăți, în timpul alegerilor din 2004, dar nici unul nu a dezvăluit nimic.

„Este secret”, a răspuns sec Kerry, fără a dezvolta subiectul. La rândul său, Bush a spus că „este atât de secret, încât nu pot spune mai nimic despre asta”.

Sute de cărți, filme documentare și emisiuni de televiziune au încercat să afle mai multe despre cum funcționează Skull and Bones, dar secretomania membrilor acestei organizații secrete a învins de fiecare dată.

Ca să știi mai mult, citește „Societăți secrete”

Dacă te pasionează subiectul societăților secrete, îți recomandăm această carte cuprinzătoare, care dezvăluie istoria, modul de organizare și ritualurile mai multor societăți secrete. Vei descoperi relațiile complicate ale acestora cu știința și puterea, vei afla mai multe despre fondatorii și membrii marcanți și numeroase întâmplări care au ieșit la lumină de-a lungul timpului despre activitatea lor.

Pendulând între forțele luminii și puterile întunericului, aceste societăți au fost prezente aproape dintotdeauna în societatea umană. Ordinul Templierilor, Ordinul Roza-Cruce, Francmasoneria, Ordinul Illuminati – toate aceste grupări sunt analizate din perspectiva contextului istoric în care au apărut și au evoluat. Citind această carte, vei pătrunde în lumea ascunsă a intrigilor, ferită de ochii celor mulți.

„Societăți secrete” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

50 de Întrebări de Cultură Generală (+ răspunsuri)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

2 comentarii la „Skull and Bones – Istoria tenebroasă a unei societăți secrete impenetrabile”

  1. Este interesant, mai ales partea despre inventarea bombei nucleare, bomba inventata de catre colectivul GERMAN condus de catre Werner Heisemberg (care a tras de timp, pentru a nu i-o oferi pe tava lui Hitler, stia cu exactitate ce putea face fuhrerul cu ea). Ulterior, acest colectiv a emigrat in corpore in America unde a fost primit cu bratele deschise, membrii acestui colectiv de fizicieni de marca reunindu-se sub conducerea lui Robert Oppenheimer (Care ulterior realizarii bombei cu fisiune, a fost mazilit din cauza ca nu a dorit sa participe la realizarea bombei cu hidrogen (fuziune), dupa ce a vazut efectele de la Hirosima asupra semenilor…

  2. Extrem de interesant si probabil si de adevarat.Cat despre controlul asupra politicii mondiale exercitat de diverse organizatii mai mult sau mai putin oculte imi este greu sa cred atata timp cat doua tari,Rusia si China(si asta inseamna aproape jumatate din planeta)nu cred ca pot fi controlate.

Lasă un comentariu