Vizitatorii unui zoo din Franța și-au scrijelit numele cu unghiile pe spatele unui rinocer

O grădină zoologică din sud-estul Franței a condamnat recent „imbecilitatea” unora dintre vizitatorii săi, după ce mai multe fotografii – care înfățișau o femelă de rinocer de 35 de ani care avea scrijelite pe spate numele „Camille” și „Julien” – au devenit virale pe platformele sociale.

Grădina zoologică La Palmyre, aflată în orașul Royan, permite vizitatorilor să atingă unele animale atunci când acestea se apropie de gardul perimetrului în care sunt ținute, relatează France24.

Rinocerul de la zoo purta semnăturile „Camille” și „Julien”. Foto: Royan News

Ar trebui să fie o experiență emoționantă, care să le permită vizitatorilor să aprecieze „frumusețea și diversitatea naturii”. Însă, pentru unii, este o ocazie de a-și manifesta ignoranța și cruzimea.

În cazul de față, este vorba de cei care și-au scrijelit numele cu unghiile pe spatele femelei rinocer care s-a apropiat de gard. Fotografiile cu animalul „iscălit” au devenit virale pe rețelele de socializare, scandalizând oamenii din lumea întreagă.

Unii dintre cei care au văzut imaginile au spus că era vorba de cruzime crasă față de animale. Directorul grădinii zoologice a spus că, întrucât pielea rinocerului este foarte groasă, probabil că animalul nici nu și-a dat seama că era zgâriat pe spate.

„Poate că animalul nici nu și-a dat seama. Am periat repede zona și animalul nu a avut de suferit”, a afirmat Pierre Caille, directorul grădinii zoologice.

Având pielea groasă, probabil că animalul nu a simțit zgârieturile. Foto: Royan News

Cei de la zoo au declarat că nu vor să-i dea în judecată pe făptași, însă directorul s-a declarat scandalizat de „imbecilitatea și lipsa lor de respect”.

El a adăugat că, probabil, va fi nevoie ca în instituția să instaleze camere de supraveghere în urma acestui incident.


Citește și:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu