Și-a implantat în mână cheia ca să deschidă mașina fără s-o atingă

Un pasionat de cibernetică din Utah, SUA, a ajuns recent la știri după ce și-a implantat în mână cheia mașinii sale, Tesla 3, ceea ce îi permite să deblocheze automobilul atunci când își apropie palma de el.

Ben Workman are patru cipuri implantate în mână. Acestea îi permit să întreprindă diverse acțiuni, cum ar fi să închidă și să deschidă mașina și ușile de la locul de muncă, să se conecteze la computer și chiar și să transmită informații de contact.

Un cip RFID standard. Foto: Wikimedia

Ben a fost fascinat dintotdeauna de tehnologie și era nerăbdător să devină un adevărat cyborg de îndată ce acest lucru a devenit posibil. Însă, la început, i-a fost greu să găsească pe cineva care să fie dispus să-i facă toate aceste implanturi.

Pentru primele două implanturi, a fost refuzat de un veterinar, de un doctor și de un salon de piercing. În cele din urmă, a reușit să-și convingă o rudă să-i implanteze cipurile.

Păcălește oamenii că are puteri supranaturale

Cipurile minuscule i-au fost implantate sub piele cu ajutorul unei seringi. Cum cipul care deschide mașina Tesla a fost mult mai dificil de introdus, Ben a fost nevoit să ceară ajutor la un salon de piercing. Însă nu a fost deloc ușor.

„Am crezut că îmi vor face procedura, însă, după ce au aruncat o privire asupra cipului, m-au refuzat. Păcălesc oamenii care nu știu că am aceste implanturi.

Încerc să-i conving că cheia mașinii este o banană și apoi ridic banana în mână și cipul deschide ușa”, a spus Workman, adăugând că în mâna stângă are implantat un magnet simplu, în special pentru „trucuri magice și distracție”.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Cele patru chipuri din mână sunt funcționale. Ben recunoaște că le folosește uneori pentru a convinge oamenii că are puteri magice.

Însă Workman nu plănuiește să se oprească la patru implanturi. De fapt, are de gând să-și facă încă unul, care îi va permite să facă plăți direct cu mâna.

Implantul de cipuri sub piele, numit biohacking, a câștigat în popularitate în ultimii trei ani. Există tot felul de cazuri interesante, precum cel al companiei belgiene care le oferă angajaților implanturi gratuite de cipuri „pentru a le face viața mai ușoară” sau cel al biohackerului rus care a și-a introdus în piept o busolă digitală.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și povestea lui Neil Harbisson, bărbatul care a fost declarat primul cyborg din istorie.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „Și-a implantat în mână cheia ca să deschidă mașina fără s-o atingă”

  1. Un idiot căruia tehnologia frivolă și inutilă ii controlează viața. In plus, sistemul keyless de la mașini este lipsit de fiabilitate și plin de stricăciuni.

    Răspunde

Adaugă un comentariu