fbpx

Shrek, berbecul rebel care a scăpat de tuns șase ani, ascunzându-se în peșteri

Shrek a fost un berbec din rasa Merinos din South Island, Noua Zeelandă, care a devenit celebru în 2004, datorită stratului său de lână gigantic. Shrek a dobândit celebritatea după ce a evadat din țarcul sau și a scăpat de tunsoare timp de șase ani, ascunzându-se în peșteri.

De obicei, oile Merions sunt tunse anual, însă Shrek a reușit să scape de foarfece șase ani la rând. Când a fost prins, în cele din urmă, berbecul era de nerecunoscut.

„Arăta ca o creatură biblică”, a spus proprietarul lui Shrek, John Perriam, potrivit BBC.

Oile primitive își pierd lâna în fiecare an, însă raselor domestice – precum Merinosul, care este crescută în principal pentru carne – continuă să le crească lâna tot anul, până când sunt tunse.

De-a lungul anilor de locuit în peșteri, lâna lui Shrek a ajuns să cântărească 27 de kilograme, cam de șase ori mai mult decât lâna produsă în medie de o oaie Merinos.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Lâna sa era de ajuns pentru a face costume pentru 20 de bărbați de talie mare.

Shrek a devenit imediat celebru. A fost tuns în direct și filmat de televiziunea națională, iar lâna lui a fost vândută la licitație pentru a strânge bani pentru organizațiile de caritate care ajutau copiii cu probleme de sănătate.

Apoi, Shrek a fost prezentat premierului Noii Zeelande, Helen Clark, a devenit subiect de cărți pentru copii și a apărut în cadrul unor evenimente de caritate.

La doi ani și jumătate după ce a ajuns pentru prima dată la televizor, Shrek a fost din nou tuns, în timp ce era filmat și transmis în direct, de data aceasta pe un aisberg care plutea pe coasta din Dunedin, Noua Zeelandă.

Shrek, berbecul rebel, a murit în 2011, la vârsta de 16 ani.


Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm și Stott Hall, ferma care rezistă miraculos în mijlocul unei autostrăzi.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

  • Nu conteaza cat de lung ai parul/ Important e ce si cum gandesti… 🙂 Shrek, in mod evident, nu stia asta… 🙂
    Multumesc pentru articol! Haios…

  • >