Shrek, berbecul rebel care a scăpat de tuns șase ani, ascunzându-se în peșteri

Shrek a fost un berbec din rasa Merinos din South Island, Noua Zeelandă, care a devenit celebru în 2004, datorită stratului său de lână gigantic. Shrek a dobândit faima după ce a evadat din țarcul sau și a scăpat de tunsoare timp de șase ani, ascunzându-se în peșteri.

De obicei, oile Merions sunt tunse anual, însă Shrek a reușit să scape de foarfece șase ani la rând. Când a fost prins, în cele din urmă, berbecul era de nerecunoscut.

Foto: Getty Images

„Arăta ca o creatură biblică”, a spus proprietarul lui Shrek, John Perriam, potrivit BBC.

Oile primitive își pierd lâna în fiecare an, însă raselor domestice – precum Merinosul, care este crescută în principal pentru carne – continuă să le crească lâna tot anul, până când sunt tunse.

Foto: Getty Images

De-a lungul anilor de locuit în peșteri, lâna lui Shrek a ajuns să cântărească 27 de kilograme, cam de șase ori mai mult decât lâna produsă în medie de o oaie Merinos.

Foto: Getty Images

Lâna sa era de ajuns pentru a face costume pentru 20 de bărbați de talie mare.

Foto: Getty Images

Shrek a devenit imediat celebru. A fost tuns în direct și filmat de televiziunea națională, iar lâna lui a fost vândută la licitație pentru a strânge bani pentru organizațiile de caritate care ajutau copiii cu probleme de sănătate.

Foto: Getty Images

Apoi, Shrek a fost prezentat premierului Noii Zeelande, Helen Clark, a devenit subiect de cărți pentru copii și a apărut în cadrul unor evenimente de caritate.

Foto: Getty Images

La doi ani și jumătate după ce a ajuns pentru prima dată la televizor, Shrek a fost din nou tuns, în timp ce era filmat și transmis în direct, de data aceasta pe un aisberg care plutea pe coasta din Dunedin, Noua Zeelandă.

Foto: Getty Images

Shrek, berbecul rebel, a murit în 2011, la vârsta de 16 ani.


Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm și Stott Hall, ferma care rezistă miraculos în mijlocul unei autostrăzi.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

2 comentarii la „Shrek, berbecul rebel care a scăpat de tuns șase ani, ascunzându-se în peșteri”

 1. O poveste frumoasa care arata ca ORICE FIINTA ARE PROPRIA VOINTA! De la dorinta de a-si pastra blana pretioasa, pana la dorinta de A TRAI pe care o are ORICE animal, de la un gandac sau o gaina, pana la un vitel sau un elefant.

  In randul tuturor animalelor, cazul acestui berbec este unul dintre cele EXTREM DE RARE in care povestea se incheie cu final pozitiv, poveste care este ZERO raportat la ce prapad comite in fiecare secunda VIRUSUL numit omul.
  Omul creste si inmulteste aproximativ 100 (o suta) DE MILIARDE de animale terestre ANUAL, le consuma secretiile in conditii de viata INIMAGINABILE, apoi le UCIDE pentru papilele lui gustative! Daca mai punem si animalele marine, mai adaugam in jur de 70 de miliarde!! Total = 170 de miliatde pe an! Ucise pentru BURDIHĀU!

  619 de milioane de oameni au fost ucisi de-a lungul istoriei.
  Oamenii ucid acelasi numar de anumale la fiecare 5 zile!!!
  Incredibil(ia), nu-i asa???

 2. Primul gind care mi-a venit citind acest comentariu a fost : pina la virată pe care o aveți cu ce vati hrănit ? Eventual cu aer , deduc . Și m-a rog cum ați reușit sa numărați toate aceste animale ce au fost sacrificate pentru plăcere . Opriți-vă sa mai despicați firul in patru ca nu veți schimba lumea . Nu sunteți de acord cu aceste lucruri firești ? Deacord . Dar puneți-vă capul pe care îl aveți sa facă ceva concret sa va cîștigătorii existența adică banii muncind . Citi ani v-au trebuit sa faceți aceasta statistica și cine va plătit ? Ginditiva la munca unui țara-n intr-o singura zi pentru o piine . O zi fără fonduri negre !

Lasă un comentariu