Sfere neobișnuite create intenționat de strămoșii oamenilor au uimit experții. Din ce ar fi fost produse

O descoperire recentă a experților a arătat că strămoșii noștri au creat în mod intenționat obiecte sferice neobișnuite în urmă cu aproximativ 1,4 milioane de ani. Acești primii oameni au sculptat aceste sfere în piatră, deși scopul din spatele creației lor rămâne un mister.

O echipă de cercetători a analizat 150 dintre aceste sfere de piatră pentru a înțelege mai bine cum au fost realizate. Aceștia au descoperit că strămoșii noștri antici prețuiau geometria și simetria, după cum reiese din crearea deliberată a obiectelor sferice.

Sferele de calcar, sau sferoizi, au fost dezgropate în ‘Ubeidiya, un sit arheologic din Depresiunea Tectonică din Israel. Experții de la Universitatea Ebraică din Israel au reconstruit procesul de creare a acestor sferoizi și au descoperit că marcajele de pe ei au fost făcute intenționat pentru a obține o formă sferică.

Semnificația acestor descoperiri este că ele sugerează că strămoșii noștri umani aveau o apreciere pentru geometrie și simetrie chiar și în urmă cu 1,4 milioane de ani. Cu toate acestea, scopul exact al acestor sfere rămâne necunoscut.

Se crede că ele făceau parte din viața de zi cu zi a oamenilor preistorici, dar rolul lor specific rămâne un mister. Echipa de cercetători a folosit metode de analiză 3D și alte tehnologii inovatoare pentru a recrea modul în care au fost realizate aceste sfere.

Ei cred că strămoșii au modelat în mod intenționat piatra prin ciocănirea și micșorarea blocurilor de calcar pentru a obține forme sferice.

În timp ce unii experți speculează că aceste sfere au fost folosite pentru a extrage măduva din oase sau pentru a zdrobi plantele, alții cred că ele ar fi putut servi drept proiectile sau ar fi avut un rol simbolic sau artistic. Cu toate acestea, nu există un răspuns definitiv și este puțin probabil că vom ști vreodată cu siguranță.

Descoperirea evidențiază însă abilitățile cognitive ale strămoșilor noștri antici, deoarece sugerează că aveau capacitatea de a planifica și de a efectua astfel de lucrări cu un scop clar în minte.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu