Șeful NASA a răspuns la întrebarea: Există viață în Univers?

Șeful NASA a răspuns la întrebarea: Există viață în Univers?

Echipa pentru studiul Fenomenelor Aeriene Neidentificate (UAP) de la NASA a publicat un raport îndelung așteptat despre natura acestora fenomene.

La începutul unei conferințe organizate joi, 14 septembrie, administratorul NASA Bill Nelson a declarat că el personal crede că „există viață în Univers”, dar și că probabilitatea matematică calculată de către oamenii de știință este de cel puțin 1 trilion.

„Dacă mă întrebați pe mine dacă eu cred că există viață într-un Univers atât de vast, răspunsul meu personal este da!”, a spus șeful NASA la începutul conferinței despre UAP.

Bill Nelson a subliniat că „nu știm ce sunt aceste UAP”

„Am întrebat pe unii dintre oamenii noștri de știință care este probabilitatea matematică a vieții în Univers, iar dacă ar fi să calculăm […] răspunsul este o probabilitate de cel puțin 1 trilion”, a adăugat Nelson.

Raportul mult așteptat nu a găsit „dovezi că UAP sunt de origine extraterestră”, însă Nelson a subliniat că „nu știm ce sunt aceste UAP”, astfel că „misiunea NASA este de a descoperi necunoscutul”.

Experții au făcut mai multe recomandări prin care NASA poate contribui la eforturile Guvernului Statelor Unite de a colecta date mai multe și mai bune despre Fenomenele Aeriene Neidentificate. Conform raportului, NASA dispune de o poziție unică prin care poate sprijini studiul sistematic al Fenomenelor Aeriene Neidentificate, așa că agenția spațială americană ar trebui să decidă dacă dorește să joace „un rol principal sau secundar”.

„O amenințare pentru spațiul aerian american”

Mai mult, grupul de experți a concluzionat în raport că „este evident” faptul că Fenomenele Aeriene Neidentificate reprezintă „o amenințare pentru spațiul aerian american”.

Raportul NASA despre UAP poate fi citit AICI, iar conferința susținută de grupul de experți poate fi urmărită mai jos:

Agenția spațială americană a alcătuit un grup de experți în 2022 cu scopul de a analiza Fenomenele Aeriene Neidentificate (UAP), o nouă denumire pentru OZN-uri ce include acum și obiectele sau evenimentele anormale din cer, apă sau spațiu ce nu pot fi identificate imediat. Agenția spațială a subliniat că raportul echipei „nu este o analiză a observațiilor anterioare” cu fenomene aeriene neidentificate.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

50 de Întrebări de Cultură Generală (+ răspunsuri)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu