Femeia care se luptă de 3 ani cu judecătorii ca să demonstreze că este vie

O franțuzoaică în vârstă de 58 de ani se luptă de trei ani să-și recupereze viața, după ce, în timpul unui proces cu o fostă angajată, un judecător a declarat-o moartă.

Jeanne Pouchain încearcă de trei ani să demonstreze că este în viață, după ce o instanță a declarat-o decedată, acționând pe baza informațiilor furnizate o fostă angajată a femeii, cu care aceasta se afla într-un litigiu.

Jeanne Pouchain a fost „ucisă” printr-o hotărâre judecătorească. Foto: Forrás Rádió

Verdictul nu numai că a pus capăt unui proces de zece ani dintre fosta angajată și Pouchain, ci i-a distrus acesteia din urmă și viața de cetățean.

După ce numele i-a fost șters din bazele de date oficiale, Pouchain a rămas fără acte de identitate, permis de conducere și asigurare medicală, iar contul bancar i-a fost desființat.

„Am consultat un avocat care mi-a spus că totul se va rezolva rapid, deoarece tocmai fusesem la medic, care a certificat că eram încă în viață. Dar, cum exista o hotărâre legală, acest lucru nu a fost suficient”, a declarat Pouchain pentru AFP.

Cazuri similare se petrec și în România. Grafică: Incredibilia. Sursa datelor

Din 2017, de când instanța a declarat-o moartă, Puchain, care locuiește în orașul Rive-de-Gier, în regiunea Loire, și-a pierdut existența legală și drepturile care decurg din aceasta.

Femeia spune că iese din casă doar în caz de strictă necesitate, fiindu-i frică să nu ajungă într-o situație în care să fie nevoită să își dovedească identitatea.

Totul, pentru că o instanță i-a încheiat viața pe hârtie, fără a verifica dacă a murit cu adevărat. Pentru coșmarul pe care îl trăiește de trei ani, Pouchain și avocatul său dau vina pe o fostă angajată a companiei femeii „moarte”.

În 2000, după ce a pierdut un contract important, firma de curățenie a lui Pouchain a trebuit să concedieze mai mulți angajați. Una dintre femeile rămase fără loc de muncă a dat în judecată compania.

Însă acesta a fost doar începutul. În 2004, o instanță a decis ca firma lui Pouchain să plătească despăgubiri de 14.000 de euro angajaților concediați. Totuși, întrucât hotărârea viza compania, nu pe Pouchain însăși, hotărârea nu a fost niciodată pusă în aplicare.

Cinci ani mai târziu, fosta angajată a încercat să deschidă un proces împotriva lui Pouchain, dar cazul a fost respins de judecători.

În 2016, fosta angajată a chemat-o din nou în instanță, dar la o curte de apel, care, crezând că Jeanne Pouchain a murit, a hotărât ca succesorii ei – soțul și fiul – să plătească despăgubirile.

Fosta angajată și avocatul acesteia susțin că Pouchain însăși este de vină pentru faptul că instanța a declarat-o moartă, deoarece a refuzat să răspundă la scrisori în încercarea de a evita litigiile.

„Este o nebunie. Nu mi-a venit să cred. Nu m-am gândit niciodată că un judecător va declara pe cineva mort fără un certificat. Reclamanta a susținut că doamna Pouchain a murit, fără să ofere nicio dovadă, și toată lumea a crezut-o. Nimeni nu a verificat”, a declarat avocatul lui Pouchain, Sylvain Cormier.

Și mai ieșită din comun este dificultatea de a revoca decizia instanței. Cu toate că Jeanne Pouchain s-a prezentat în fața mai multor judecători în ultimii trei ani, statutul său juridic este într-o „zonă gri”.

Din punct de vedere juridic, nu mai este decedată, dar nu este nici vie. Este undeva la mijloc.

Nici Jeanne Pouchain, nici avocatul ei nu știu cât va dura bătălia juridică pentru a o „resuscita” legal sau dacă va reveni vreodată la viața ei normală. Tot ce pot face este să lupte în continuare.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu