Se dau 10.000 de dolari dacă renunți la telefon pentru o lună

Într-o lume din ce în ce mai digitală, în care rețelele de socializare ne consumă o mare parte din timp, ideea de a lua o pauză de la tehnologie timp de o lună întreagă sună atrăgător.

Siggi’s, o companie islandeză de iaurturi, a introdus un nou concurs în cadrul căruia persoanele pot câștiga bani dacă reușesc să încheie cu succes o lună de detoxifiere tehnologică.

Pentru a se înscrie în „programul de detoxifiere digitală” al Siggi’s, participanții trebuie să scrie un scurt eseu în care să explice de ce au nevoie de o pauză de la dispozitivele digitale și cum le va avea un impact pozitiv asupra vieții lor, aliniindu-se la filosofia mărcii Siggi’s.

Dacă vor fi aleși, concurenții vor trebui să își pună telefoanele într-o cutie pe durata unei luni și să folosească în schimb un telefon de modă veche. Siggi’s va oferi o cartelă SIM preplătită pentru o lună pentru a facilita nevoile de apelare și de trimitere de mesaje.

Deși Siggi’s nu este inițiatorul conceptului de detoxifiere digitală, este clar că mulți au îmbrățișat ideea. Bloggeri de wellness, utilizatori Reddit, știri, academicieni și asociații medicale au subliniat beneficiile deconectării de la tehnologie pentru a se detoxifia de efectele negative ale timpului excesiv petrecut în fața ecranelor.

Cercetările au arătat că petrecerea unui timp prea îndelungat pe smartphone-uri, computere, tablete sau televizoare poate avea efecte dăunătoare atât asupra sănătății fizice, cât și mentale. Unele companii au profitat de această tendință culturală, folosind termenul „detoxifiere digitală” ca strategie de marketing.

Acesta a devenit numele unei companii de tehnologie pentru sănătate, un termen de marketing pentru cursuri de yoga și chiar titlul a numeroase cărți și produse de înfrumusețare.

Siggi’s, deși utilizează de asemenea conceptul pentru marketing viral, merge dincolo de simpla promovare, oferind un premiu în bani câștigătorilor, împreună cu o aprovizionare de trei luni cu produsele lor delicioase.

Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții noastre, luarea unei pauze de la ecrane și adoptarea unei abordări mai echilibrate poate fi benefică.

Concursul de la Siggi nu numai că oferă șansa de a câștiga bani, dar încurajează, de asemenea, persoanele să acorde prioritate bunăstării lor prin deconectarea de la lumea online timp de o lună. Acesta servește drept memento că găsirea unui echilibru sănătos în consumul nostru digital este esențială.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu