O companie din Marea Britanie a reușit să creeze scuturi de invizibilitate funcționale

Inspirate de emblematica mantie a lui Harry Potter, aceste scuturi de invizibilitate permit oricui să se ascundă la vedere, indiferent de decor.

Invisibility Shield Co. este un startup cu sediul în Marea Britanie care lucrează de peste doi ani la crearea unui mecanism de invizibilitate accesibil marelui public. Compania a dezvăluit recent o linie de scuturi de invizibilitate care se bazează pe o tehnologie surprinzător de simplă pentru a-i face pe utilizatori invizibili cu ochiul liber.

Foto: StockSnap.com
Foto: StockSnap.com

Scutul folosește o matrice de lentile proiectate astfel încât să devieze lumina de la subiectul care stă în spatele scutului departe de observator. Lentilele sunt orientate pe verticală pentru a permite luminii venite din direcția subiectului să se difuzeze atunci când trece prin scut.

Lumina din fundalul subiectului este refractată spre observator, care astfel nu mai poate vedea subiectul ascuns în spatele scutului.

„Din punctul de vedere al observatorului, această lumină de fundal este efectiv împrăștiată orizontal pe fața frontală a scutului, peste zona în care subiectul ar fi văzut în mod normal”, explică reprezentanții companiei.

Echipa din spatele proiectului a testat o varietate de forme, unghiuri și adâncimi ale lentilelor și, în cele din urmă, a optat pentru o variantă care nu necesită rășini toxice care sunt folosite de obicei în astfel de modele.

De asemenea, scutul se bazează exclusiv pe optică, neavând nevoie de nicio sursă de energie pentru a-și produce „magia”. În ciuda grosimii sale – puțin peste cinci centimetri – scutul cântărește doar nouă kilograme, astfel că poate fi purtat cu ușurință de un singur operator.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Scuturile de invizibilitate sunt disponibile în două dimensiuni, cea standard de 100 x 60 de centimetri, la prețul de aproape 300 de lire sterline, și o versiune mai mică, de 30 x 20 centimetri, la prețul de 50 de lire, inclusiv transportul internațional.

Conform paginii de Kickstarter a proiectului, scutul de invizibilitate funcționează cel mai bine atunci când este plasat pe fundaluri uniforme, cum ar fi frunzișul, iarba, nisipul și cerul, dar va funcționa, de asemenea, și împotriva clădirilor, șinelor sau liniilor vopsite.

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Invisibility Shield Co. subliniază că, deși creațiile sale vor proteja utilizatorul de privirile curioase, nu îl vor proteja împotriva oricărui tip de atac, deoarece sunt realizate dintr-un material flexibil și nerezistent, folosit pentru semnalizarea exterioară.

Echipa din spatele companiei susține că a înregistrat deja sute de precomenzi pentru scutul său de invizibilitate în doar câteva zile și speră să înceapă livrările până în luna decembrie a acestui an.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu