Credeai că vezi fotografia unei bunici cu nepotul său? Uită-te mai bine!

Nu, nu este ceea ce pare. Bunica nu respiră, iar copilul pe care îl ține în brațe nu este o ființă în carne și oase. Acestea sunt sculpturi hiperrealiste, lucrate atât de minuțios, încât cu greu îți dai seama dacă ai în fața ochilor lucruri sau ființe vii.

Acestea sunt cele mai frumoase imagini de la Expoziția de Sculptură Hiperrealistă 1973 – 2016 de la Muzeul de Arte Frumoase din Bilbao.

sculpturi realiste

sculpturi realiste

Nu, nu e o capcană. Acesta nu este un bărbat ascuns într-o cutie. Este autoportretul autorului.

sculpturi realiste

Fiți atenți la detaliile picioarelor, la unghii și riduri. Detaliile sunt cu adevărat incredibile. Mai mult, expresivitatea ochilor săi are ceva din altă lume…
sculpturi realiste

sculpturi realisteAți fi tentați să credeți că acesta este un model nud. De fapt, este o serie de 3 sculpturi care par din carne și oase. Priviți detaliile pielii, părului, venelor și alunițelor sculpturii.

sculpturi realisteÎți vine să le atingi, ca să îți potolești cumva simțurile și să te asiguri că ai în fața ochilor lucruri inanimate, nu ființe vii. Vă vine să credeți că sculpturile sunt lucrate din silicon?
sculpturi realiste

sculpturi realiste sculpturi realiste

Nu, nici picăturile nu sunt reale. Priviți porii și textura pielii. Este greu de crezut că sunt realizate din rășini și ulei.

sculpturi realiste
sculpturi realiste sculpturi realiste

Nu vă supărați, de ce dormiți la muzeu? Alo!?

sculpturi realiste sculpturi realiste

Sursa: Expoziția de Sculptură Hiperrealistă 1973 – 2016 de la Muzeul de Arte Frumoase din Bilbao

Foto:  Sam Jinks

Articole fascinante

  • marko abbas spune:

    …intradevar arta suprarealista a depasit orice limite dar dupa mine! si am ceva experienta artistica…nu prea este arta! copy-paste poate!

  • >