Cioplită în trunchiul unui frasin, această sculptură pare să sfideze gravitația

Trunchiul de patru metri arată de parcă ar fi ținut laolaltă de câteva fire fragile de frânghie.

Artistul canadian Maskull Lasserre a cioplit manual ultima sa operă, „Lemnul lui Schrodinger” – reintitulată acum „Studiu în progresia coardei” – din trunchiul masiv al unui frasin.

această sculptură sfidează gravitația

Începând procesul cu ajutorul unei drujbe cu care a cioplit în trunchiul de patru metri, a ajuns în cele din urmă să obțină o imagine care arată de parcă doar cele câteva fibre din frânghie țin laolaltă doi bușteni.

această sculptură sfidează gravitația

După ce a îndepărtat materialul de care nu avea nevoie, Lasserre a lucrat cu fierăstraie electrice mai mici și și-a finisat opera cu cuțite și dălți mici.

această sculptură sfidează gravitația

Sculptura delicată este expusă suspendată de un lanț deasupra podelei galeriei. Efectul este spectaculos, deoarece greutatea masivă a sculpturii pare susținută cu greu de frânghia cioplită.


Dacă ți-a plăcut articolul, vezi și aceste 17 de sculpturi în lemn incredibile realizate cu drujba, apoi descoperă talentul unui japonez care creează sculpturi extraordinare din sârmă.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>