Scroafa-pictoriță Pigcasso face furori din cotețul său din Africa de Sud

Cu o pensulă înfiptă în bot, Pigcasso îți mișcă într-o parte și în alta capul cu entuziasm și creează trăsături de penel strălucitoare și îndrăznețe pe o pânză pregătită în cocina ei.

Scroafa a fost salvată din abator când era pui și a fost adusă într-un adăpost pentru animale din Franschhoek, în regiunea Western Cape din Africa de Sud, în 2016. Aici, noii ei stăpâni i-au observat dragostea pentru culori și pensule, potrivit Reuters.

Ceasul Swatch în ediție limitată „Porcul Zburător, de domnișoara Pigcasso” (stânga), cu design creat de „domnișoara Pigcasso” (dreapta). Foto: Caters News Agency

„Porcii sunt animale foarte inteligente și, când am adus-o pe Pigcasso aici, m-am întrebat cum aș putea s-o distrez”, a spus Joanne Lefson, care conduce Farm Sanctuary SA, citat de Reuters.

„I-am aruncat niște mingi de fotbal și de rugby și pe acolo se aflau și niște pensule, fiindcă adăpostul abia fusese construit. Scroafa a mâncat și a distrus totul în afară de aceste pensule. Îi plăceau foarte mult”, a adăugat Lefson.

În scurt timp, porcul a înmuiat pensulele în găleți cu vopsea și a început să picteze. Tablourile se vând și cu 4.000 de dolari, iar banii rezultați sunt donați unor asociații care se ocupă de binele animalelor.

Una dintre operele ei a fost transformată într-o fațetă de ceas pentru fabricantul elvețian Swatch, care a anunțat în primăvara acestui an că a început o colaborare cu porcul.

Ceasul în ediție limitată „Porcul Zburător, de domnișoara Pigcasso” conține trăsături de penel verzi, albastre și roz se vinde cu 120 de dolari.

„Pigcasso este, cu siguranță, un pictor expresionist abstract, nu poți spune cu exactitate ce anume pictează, însă vă pot spune că stilul ei variază în funcție de dispoziția sa, la fel ca în cazul oricărui mare artist”, a spus Lefson.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu