Schimbarea WhatsApp care va supăra enorm părinții utilizatorilor minori. Cum îți dai seama că nu le pasă de siguranța micuților

WhatsApp, o populară aplicație de socializare deținută de Meta, a stârnit recent controverse prin reducerea limitei de vârstă a utilizatorilor de la 16 la 13 ani în Uniunea Europeană și Marea Britanie. Această decizie a stârnit îngrijorări în rândul părinților și al activiștilor cu privire la siguranța online a copiilor.

Militanții pentru siguranța copiilor și-au exprimat dezamăgirea față de această decizie a WhatsApp, considerând că aceasta prioritizează profitul în detrimentul protecției minorilor. Aceștia susțin că firmele de tehnologie, precum Meta, ar trebui să facă mai mult pentru a asigura siguranța tinerilor utilizatori.

Pe de altă parte, autoritățile de reglementare, cum ar fi Ofcom din Marea Britanie, au subliniat importanța aplicării normelor de siguranță online. Acestea au avertizat companiile de social media cu privire la consecințele eșecului de a nu proteja utilizatorii minori.

Acest lucru semnalează faptul că autoritățile sunt pregătite să ia măsuri pentru a crea un spațiu digital sigur pentru copii. Ca răspuns la critici, Meta a introdus noi caracteristici de siguranță pentru a proteja utilizatorii, în special minorii, de riscuri precum „sextortion” și utilizarea abuzivă a imaginilor intime.

De exemplu, pe Instagram, au lansat un filtru de mesaje directe numit „Nudity Protection” pentru utilizatorii sub 18 ani. Această funcție estompează automat imaginile care conțin nuditate și oferă opțiuni de blocare și raportare a expeditorilor, precum și asistență pentru utilizatorii afectați.

Deși aceste eforturi reprezintă un progres în protejarea minorilor online, rămân întrebări cu privire la eficacitatea lor și la echilibrul pe care companiile de tehnologie îl găsesc între protecția utilizatorilor, libertatea de exprimare și interesele comerciale.

Dezbaterea privind reducerea limitei de vârstă pentru WhatsApp reflectă lupta continuă pentru protejarea copiilor în domeniul digital, în contextul complexității reglementării unui mediu atât de vast și în continuă evoluție.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu