Un sat în care de 12 ani nu se mai nasc băieți oferă o recompensă pentru „primul fiu”

Miejsce Odrzanskie, un sătuc din sudul Poloniei, de lângă granița cu Republica Cehă, oferă o recompensă primei familii care aduce pe lume un băiat, după ce, în ultimii 12 ani, aici s-au născut doar fete.

Nimeni nu știe de ce, însă cuplurilor din acest sat li se nasc rareori băieți. Cei mai mulți dintre cei aproximativ 300 de locuitori sunt femei și localnicii spun că lucrurile stau așa de foarte mult timp.

În această localitate, fiii sunt o raritate. Foto: Pixabay

Primarul localității, Rajmund Frischko, le-a spus recent reporterilor polonezi că, după ce a verificat documentele istorice și certificatele de naștere, a ajuns la concluzia că faptul că băieții să nasc atât de rar nu este o anomalie recentă. De asemenea, primarul a promis că va răsplăti primul cuplu care dă naștere unui băiat.

„Am cercetat problema și mai amănunțit, examinând certificatele de naștere. Cred că se confirmă cele spuse de localnicii mai bătrâni. Fetele se nasc în mod constant și băieții vin pe lume foarte rar. Nu va fi ușor să explicăm misterul”, a declarat Frishko pentru o publicație locală.

Tomasz Golasz, șeful brigăzii de pompieri voluntari, alcătuită, se pare, în mare parte din femei, a spus că ar fi încântat să aibă un fiu, dar că, ținând cont de istoria satului, șansele de succes sunt foarte mici.

„Fenomenul are loc de mai multe zeci de ani. Am venit în sat, m-am însurat cu o fată de aici și am avut două fiice. Mi-ar plăcea să am un fiu, însă probabil că este o dorință nerealistă. Și vecinul meu și-a dorit un băiat și are două fiice. Nu cred că femeile pot naște băieți aici”, a spus Golasz, citat de The First News.

În brigada de pompieri voluntari aproape toți membrii sunt femei. Foto: MDP i OSP Miejsce Odrzańskie / Facebook

Știrea despre discrepanța neobișnuită din sat a devenit virală în Polonia și a atras atenția profesorului Rafal Ploski, director al Departamentului de Genetică Medicală de la Universitatea din Varșovia. Ploski spune că este necesar să se studieze mai în amănunt documentele istorice și să se verifice statisticile referitoare la nașteri pentru a elucida misterul.

„Apoi, ar trebui să verificăm dacă părinții fetelor nu sunt cumva înrudiți, chiar și într-o foarte mică măsură. Următorul pas este să examinăm părinții și copiii și să verificăm condițiile de mediu. Abia atunci putem găsi indicii”, a adăugat Ploski.

Până când va găsi un răspuns, primarul – care, de asemenea, are două fiice – a declarat că va răsplăti părinții primului băiat care se va naște în sat. Primarul nu a dezvăluit care va fi răsplata, însă a asigurat cuplurile interesate că „darul va fi atrăgător.”

De 12 ani, în sat se nasc doar fete. Foto: MDP i OSP Miejsce Odrzańskie / Facebook

În continuare, citește și:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu