S-a însurat de 4 ori și a divorțat de 3 ori în 37 de zile ca să beneficieze de 32 de zile de concediu

Un bărbat din Taiwan a găsit o cale ingenioasă prin care să beneficieze de 32 de zile de concediu plătit: s-a căsătorit de patru ori și a divorțat de trei ori în doar 37 de zile.

Conform legii taiwaneze, un angajat are dreptul la opt zile de concediu plătit atunci când se căsătorește. Numai că încheierea mariajului a fost doar primul pas dintr-o schemă pentru care bărbatul, angajat al unei bănci din Taipei, se pregătise în avans.

S-a însurat de 4 ori și a divorțat de 3 ori în 37 de zile ca să beneficieze de 32 de zile de concediu featured_compressed
Foto: World Today News

În ultima zi a concediului de opt zile, acesta a divorțat, după care s-a căsătorit din nou, cu aceeași femeie, a doua zi și a cerut din nou concediu, argumentând că legea îi garantează acest drept, notează Taiwan English News.

A continuat seria căsătoriilor, însurându-se cu aceeași femeie de patru ori și divorțând de ea de trei ori în 37 de zile, pentru un total de 32 de zile de concediu plătit.

Totuși, lucrurile nu au mers atât de bine pe cât spera mirele ingenios. Pentru că a divorțat și apoi s-a căsătorit cu aceeași femeie a doua zi, conducerea băncii și-a dat seama în ce situație era pusă, astfel că l-a plătit doar pentru primele opt zile de concediu.

După cele 32 de „zile de miere”, angajatul a depus o plângere împotriva băncii la autoritățile din Taipei, acuzând angajatorul de nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor.

Legea taiwaneză stipulează că angajații au dreptul la opt zile de concediu plătit atunci când se căsătoresc și, din moment ce bărbatul se însurase de patru ori, ar fi trebuit să primească 32 de zile de concediu plătit.

Autoritățile au lansat o anchetă asupra chestiunii raportate de angajat și au constatat că banca a încălcat, într-adevăr, legislația. Angajatorul a fost amendat cu echivalentul a 700 de dolari în octombrie 2020, dar a formulat o contestație în care a susținut că angajatul a abuzat de prevederile privind acordarea concediilor.

La 10 aprilie 2021, autoritățile din Beishi au confirmat – cu reticență – hotărârea anterioară, argumentând că, deși angajatul nu a avut un comportament etic, totuși nu a încălcat legea. Banca, în schimb, a încălcat-o, plătindu-și angajatul pentru doar opt dintre cele 32 de zile de concediu.

Cazul a devenit viral pe rețelele de socializare, declanșând o dezbatere aprinsă în Taiwan între persoanele cărora nu le venea să creadă că există o astfel de lacună în legislația muncii din Taiwan și cei care l-au acuzat pe angajat de abuz.

Cazul a fost popularizat de avocatul taiwanez Lawrence Wo care a comentat pe marginea deciziei pe pagina sa de Facebook, fiind preluat apoi de mass-media.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu