Roy Sullivan, omul care a fost lovit de trăsnet de șapte ori și a supraviețuit

Roy Sullivan a fost fie cel mai norocos, fie cel mai ghinionist om în lume, în funcție de perspectiva din care privești lucrurile.

În decurs de 35 de ani, bărbatul a fost lovit de șapte ori de trăsnet și și-a revenit, miraculos, de fiecare dată.

O viață care nu anunța nimic extraordinar

roy_sullivan_02

Roy Sullivan s-a născut în Wisconsin, SUA, în 1914. Fiind al patrulea dintre cei 11 copii ai familiei, el a crescut în Munții Blue Ridge și era obișnuit cu viața în aer liber.

Pe când era copil, educația nu a fost o prioritate pentru el. Nu a absolvit niciodată liceul, însă faptul că era atât de familiarizat cu sălbăticia i-a fost foarte util.

Roy Sullivan s-a alăturat Trupelor Civile de Conservare a Naturii și a lucrat la constituirea Parcului Național Shenendoah, unde a lucrat ca paznic din 1936 și până când s-a pensionat.

Roy Sullivan, „magnet” pentru electricitate

roy_sullivan_03

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Cariera lui Roy Sullivan a fost foarte stresantă din punct de vedre fizic. Adesea, el era expus intemperiilor și vicisitudinilor naturii.

De aceea, între 1942 și 1977, bărbatul a fost lovit de trăsnet de șapte ori și a reușit să supraviețuiască, miraculos, de fiecare dată.

Pentru a-ți da seama de situația excepțională a bărbatului, trebuie să știi că, potrivit statisticilor, șansele de a fi lovit de trăsnet de șapte ori și de a supraviețui sunt de 4.15 la 100.000.000.000.000.000.000.000.000,000.000 (statistic, e relativ ușor de calculat, dar numărul nu poate fi înțeles cu adevărat de mintea umană).

Prima lovitură

roy_sullivan_01
Roy Sullivan, ținând în mână pălăria găurită de trăsnet

Prima lovitură a avut loc în 1942, când Sullivan se afla la datorie într-un turn pentru observarea incendiilor din Millers Head, în Parcul Național Shenandoah.

La un moment dat, a început o furtună puternică. Trăsnetele au lovit turnul în mod repetat și acesta a luat foc.

Sullivan a încercat să fugă, însă a fost lovit la câțiva metri de turn. Trăsnetul i-a provocat o arsură pe piciorul drept și i-a trecut prin degete, făcându-i o gaură în pantof.

Bărbatul consideră că aceasta a fost cea mai urâtă dintre toate ocaziile în care a fost lovit de trăsnet.

A doua lovitură

roy_sullivan_04
A doua oară, Roy Sullivan a fost fulgerat în timp ce se afla în mașină

27 de ani mai târziu, în iulie 1969, Sullivan se afla din nou la datorie. De data asta, conducea pe un drum de munte, când un trăsnet l-a lovit prin geamul deschis al mașinii.

Părul său a luat foc, iar bărbatul și-a pierdut conștiența. Mașina a continuat să ruleze și s-a oprit la marginea unei faleze.

Loviturile trei, patru și cinci

roy_sullivan_05
Așa arată cicatricile lăsate de trăsnet pe pielea unui om

În anul următor, Roy Sullivan stătea în grădina lui, când un trăsnet a lovit un transformator electric din apropiere.

Apoi, trăsnetul l-a lovit pe bărbat, aruncându-l la pământ și lăsându-i urme de arsuri pe umărul drept.

Loviturile patru și cinci au avut loc când bărbatul se afla la datorie. În 1972, Sullivan muncea în stația pentru paznici, când a început o furtună.

Trăsnetul l-a lovit, părul i-a luat din nou foc și a fost nevoit să își pună prosoape ude pe cap pentru a stinge flăcările.

În august 1973, Sullivan se afla la muncă și a văzut un nor amenințător apropiindu-se. A încercat să se îndepărteze, însă un alt trăsnet l-a lovit.

Aceste incidente l-au făcut să creadă că exista un motiv pentru care atrăgea fulgerele.

„Nu am fost niciodată un om temător. Însă… când aud tunetul, tremur puțin”, a declarat Roy Sullivan.

Loviturile șase și șapte

roy_sullivan_06
Ultima oară când a fost lovit „din cer”, Roy Sullivan se afla la pescuit

După toate aceste incidente, bărbatul a mai fost lovit de trăsnet încă de două ori. Pe 5 iunie 1976, Sullivan a încercat din nou să fugă din calea unei furtuni, care părea să-l urmărească.

A fost lovit din nou și s-a rănit la gleznă.

Ultima lovitură a avut loc pe 25 iunie 1977, în timp ce se afla la pescuit. Descărcarea l-a lovit, i-a aprins părul din cap și i-a lăsat arsuri pe piept și pe abdomen.

Sullivan, care avea dureri mari, a fost nevoit să alunge ursul cu ajutorul unui par.

Roy Sullivan este fie cel mai norocos, fie cel mai ghinionist om, în funcție de perspectiva din care privești lucrurile.

Deși a fost lovit de trăsnet de șapte ori, a ajuns la vârsta de 72 de ani. Cu toate acestea, la 28 septembrie 1983, Sullivan s-a sinucis, în urma unei depresii cauzate de o iubire neîmpărtășită.

Bărbatul rămâne în Cartea Recordurilor drept omul care a fost lovit de cele mai multe ori de trăsnet.

Acum, după ce ai aflat despre viața extraordinară a lui Ry Sullivan, descoperă și Povestea omului căruia trăsnetul i-a redat vederea și auzul. Apoi, citește despre Incidentul auto cosmic: Mașina distrusă de un meteorit.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „Roy Sullivan, omul care a fost lovit de trăsnet de șapte ori și a supraviețuit”

Lasă un comentariu