Roy Sullivan, omul care a fost lovit de trăsnet de șapte ori și a supraviețuit

Roy Sullivan a fost fie cel mai norocos, fie cel mai ghinionist om în lume, în funcție de perspectiva din care privești lucrurile.

În decurs de 35 de ani, bărbatul a fost lovit de șapte ori de trăsnet și și-a revenit, miraculos, de fiecare dată.

O viață care nu anunța nimic extraordinar

roy_sullivan_02
Foto: Pinterest

Roy Sullivan s-a născut în Wisconsin, SUA, în 1914. A fost al patrulea dintre cei 11 copii ai familiei și a crescut în Munții Blue Ridge, fiind obișnuit cu viața în aer liber.

Educația nu a fost o prioritate pentru el. Nu a absolvit liceul, însă faptul că era atât de familiarizat cu sălbăticia i-a fost foarte util.

Roy Sullivan s-a alăturat Trupelor Civile de Conservare a Naturii și a lucrat la constituirea Parcului Național Shenendoah, unde a fost paznic din 1936 până când s-a pensionat.

Roy Sullivan, „magnet” pentru electricitate

roy_sullivan_03
Foto: Pinterest

Ocupația lui Roy Sullivan a fost foarte solicitantă din punct de vedre fizic. Prin natura activității, era adeseori expus intemperiilor și vicisitudinilor naturii.

De aceea, între 1942 și 1977, bărbatul a fost lovit de trăsnet de șapte ori și a reușit să supraviețuiască, miraculos, de fiecare dată.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Pentru a înțelege situația excepțională a bărbatului, trebuie să știi că, potrivit statisticilor, șansele de a fi lovit de trăsnet de șapte ori și de a supraviețui sunt de 4.15 la 100.000.000.000.000.000.000.000.000,000.000 (statistic, e relativ ușor de calculat, dar numărul nu poate fi înțeles cu adevărat de mintea umană).

Prima lovitură

roy_sullivan_01
Roy Sullivan, ținând în mână pălăria găurită de trăsnet. Foto: Pinterest

Prima lovitură a avut loc în 1942, când Sullivan se afla la datorie într-un turn pentru observarea incendiilor din Millers Head, în Parcul Național Shenandoah.

La un moment dat, a început o furtună puternică. Trăsnetele au lovit turnul în mod repetat și acesta a luat foc. Sullivan a încercat să fugă, însă a fost lovit la câțiva metri de turn.

Trăsnetul i-a provocat o arsură pe piciorul drept și i-a trecut prin degete, făcându-i o gaură în pantof. Bărbatul consideră că aceasta a fost cea mai urâtă dintre toate situațiile în care a fost lovit de trăsnet.

A doua lovitură

roy_sullivan_04
A doua oară, Roy Sullivan a fost fulgerat în timp ce se afla în mașină. Foto: Pinterest

27 de ani mai târziu, în iulie 1969, Sullivan se afla din nou la datorie. De data asta, conducea pe un drum de munte, când un trăsnet l-a lovit prin geamul deschis al mașinii.

Părul i-a luat foc, iar bărbatul și-a pierdut conștiența. Mașina a continuat să ruleze și s-a oprit la marginea unei faleze.

Loviturile trei, patru și cinci

roy_sullivan_05
Așa arată cicatricile lăsate de trăsnet pe pielea unui om. Foto: Pinterest

În anul următor, Roy Sullivan stătea în grădina lui, când un trăsnet a lovit un transformator electric din apropiere. Apoi, trăsnetul l-a lovit pe Sullivan, aruncându-l la pământ și lăsându-i urme de arsuri pe umărul drept.

Loviturile patru și cinci au avut loc când bărbatul se afla la datorie. În 1972, Sullivan muncea în stația pentru paznici, când a început o furtună.

Trăsnetul l-a lovit, părul i-a luat din nou foc și a fost nevoit să își pună prosoape ude pe cap pentru a potoli căldura.

În august 1973, Sullivan se afla la muncă și a văzut un nor amenințător apropiindu-se. A încercat să se îndepărteze, însă un alt trăsnet l-a lovit.

Aceste incidente l-au făcut să creadă că exista un motiv pentru care atrăgea fulgerele.

„Nu am fost niciodată un om temător. Însă… când aud tunetul, tremur puțin”, a declarat Roy Sullivan.

Loviturile șase și șapte

roy_sullivan_06
Ultima oară când a fost lovit „din cer”, Roy Sullivan se afla la pescuit. Foto: Pinterest

După toate aceste incidente, bărbatul a mai fost lovit de trăsnet încă de două ori. Pe 5 iunie 1976, Sullivan a încercat din nou să fugă din calea unei furtuni care părea să-l urmărească. A fost lovit din nou și s-a rănit la gleznă.

Ultima lovitură a avut loc pe 25 iunie 1977, în timp ce se afla la pescuit. Descărcarea l-a lovit, i-a aprins părul din cap și i-a lăsat arsuri pe piept și pe abdomen.

Roy Sullivan este fie cel mai norocos, fie cel mai ghinionist om, în funcție de perspectiva din care privești lucrurile. Deși a fost lovit de trăsnet de șapte ori, a ajuns la vârsta de 72 de ani.

Cu toate acestea, la 28 septembrie 1983, Sullivan s-a sinucis, în urma unei depresii cauzate de o iubire neîmpărtășită. Bărbatul rămâne în Cartea Recordurilor drept omul care a fost lovit de cele mai multe ori de trăsnet.


Acum, după ce ai aflat despre viața extraordinară a lui Ry Sullivan, descoperă și Povestea omului căruia trăsnetul i-a redat vederea și auzul. Apoi, citește despre Incidentul auto cosmic: Mașina distrusă de un meteorit.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu