Roberto Trigo, fotbalistul care a doborât un avion lovindu-l cu mingea (VIDEO)

Roberto Gabriel Trigo, un fost jucător de fotbal din Paraguay, este singurul om care se poate lăuda că poate doborî un avion printr-un șut bine țintit.

Povestea fotbalistului care a doborât un avion a făcut turul vestiarelor cluburilor de fotbal din Paraguay timp de șase decenii. Unii spun că s-a întâmplat în timpul unui meci oficial, alții că a fost în timpul unui antrenament, dar toți îi dau credit aceluiași om – Roberto Gabriel Trigo.

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

Acesta avea 17 ani la acea vreme și juca ca fundaș dreapta la defunctul club de fotbal General Genes din Asuncion. Deranjat de un avion de mici dimensiuni care zbura la joasă înălțime deasupra terenului de fotbal, Trigo a șutat mingea spre aparat, lovind motorul aeronavei și făcând-o să se prăbușească pe un câmp situat la doar 200 de metri distanță de stadion.

„Întotdeauna zbura pe deasupra în timpul meciurilor sau antrenamentelor și îi spuneam în Guarani (o limbă indigenă): „Nu mai face asta, că o să te lovesc cu mingea!”, iar el murea de râs pentru că era prietenul meu”, a povestit Trigo pentru agenția de știri spaniolă EFE în urmă cu câțiva ani.

Cel care pilota avionul era Alfredo Lird, un mare fan al clubului Genes și un om pe care Trigo îl cunoștea foarte bine. Avea obiceiul să zboare foarte jos deasupra terenului de fotbal în timpul antrenamentelor și meciurilor oficiale, iar ei glumeau mereu despre faptul că Trigo o să doboare avionul.

Totuși, nimeni nu credea cu adevărat că fundașul ar putea face acest lucru, până în ziua în care chiar a făcut-o.

Povestea lui Roberto Gabriel Trigo, pe prima pagină a cotidianului paraguayan La Nacion. Foto: Wikimedia

Fostul fotbalist, care a împlinit recent 80 de ani, nu-și amintește toate detaliile din ziua în care a devenit o legendă în propria țară, dar ține minte că era în februarie 1957, în timpul unui meci împotriva clubului de fotbal Presidente Hayes.

Lird zbura la joasă înălțime, ca de obicei, iar după o lovitură de colț a echipei adverse, Roberto Gabriel Trigo a prins mingea și a șutat-o în sus, în direcția micului avion. Nu credea că îl va lovi cu adevărat și tocmai de aceea prăbușirea i s-a părut cu atât mai șocantă.

„Pentru scurtă vreme, s-a oprit jocul. M-am panicat. M-au luat și m-au pus să beau apă rece și mi-au turnat și pe cap. Mi-au spus: Nu-ți face griji, nu s-a întâmplat absolut nimic, pilotul este bine. Așa că am început să mă calmez”, și-a amintit Trigo.

Fotbalistul a aflat că Lird avea și un copil cu el în avion, dar, în ciuda prăbușirii, amândoi au scăpat nevătămați. După ce lucrurile s-au liniștit, meciul a fost reluat, iar echipa lui Trigo a câștigat cu scorul de 2 – 0.

„Lird nu s-a supărat pe mine, eram prieteni și mereu glumeam că la un moment dat îl voi lovi cu mingea dacă va trece din nou pe deasupra noastră cu avionul său. Problema este că nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla cu adevărat”, a declarat fostul fotbalist.

Lovitura lui Trigo a ținut prima pagină a ziarelor din tot Paraguayul, iar povestea cu el doborând un avion cu o minge lovită cu piciorul a devenit în curând o legendă nemuritoare. Clubul General Genes nu mai există, dar toată lumea știe încă despre Roberto Gabriel Trigo, fotbalistul care a doborât un avion.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu