Cupidon în lumea animalelor: 7 ritualuri de împerechere fascinante

Pentru a-și găsi un partener, oamenii sunt capabili să facă cele mai nesăbuite gesturi. Dar, oricât de dramatice sau spectaculoase ar părea acestea, pălesc în fața unor ritualuri de împerechere practicate de animale.

Dansuri bizare, cântece, tatonări „impertinente”, curaj și multă insistență – toate acestea intră în strategiile folosite de animalele sălbatice pentru a-și găsi perechea.

1

Porcii spinoși

Ritualuri de imperechere 01
Foto: Pinterest

În fiecare toamnă, în pădurile nord-americane au loc ritualuri de împerechere bizare. Protagoniștii sunt porcii spinoși. Femela are 30.000 de ace și o perioadă de fertilitate de doar 8-12 ore.

Pentru a fi sigură că-și găsește partenerul repede, ea împrăștie un miros înțepător pentru a-i respinge imediat pe cei care nu îi plac. Când găsește un mascul potrivit, acesta o stimulează prin urinare.

Femela își aplatizează spinii de pe corp și îi permite masculului să se împerecheze cu ea de mai multe ori. Apoi, fiecare pornește pe propriul drum. El își va căuta alte partenere, iar ea își va petrece câteva luni crescând puii pe care-i va aduce pe lume.

2

Ritualuri de împerechere bizare - Șopârla cu coada bici din New Mexico

Ritualuri de imperechere 02
Foto: Pinterest

Toate șopârlele cu coada bici sunt femele și se reproduc fără să aibă nevoie de masculi. În timpul împerecherii, o șopârlă se urcă pe cealaltă.

O mușcă și se clatină pe ea, această mișcare stimulând ovulația femelei de dedesubt. Apoi, aceasta își depune ouăle. Câteva săptămâni mai târziu, cele două șopârle schimbă rolurile, pentru ca și cealaltă femelă să își depună ouăle.

3

Țestoasele de Galapagos

Ritualuri de imperechere 03
Foto: Pinterest

Când vine vorba de creaturi care se maturizează târziu, țestoasele de Galapagos sunt în top. Aceste țestoase-gigant au de așteptat 40 de ani pentru a atinge maturitatea sexuală.

La aceste animale, ritualurile de împerechere pot dura ore întregi. Într-o primă etapă, masculii se adună și își întind gâturile, pentru a decide care este cel dominant. Masculul care are câștig de cauză este exemplarul cu gâtul cel mai lung.

Pentru a atrage atenția femelei, masculul urlă și își leagănă capul. După ce este acceptat de femelă, masculul o lovește cu partea din față a carapacei. Apoi, o imobilizează mușcând-o de picioare și o încalecă.

După împerechere, femelele călătoresc distanțe mari pentru a-și face cuibul. Puii ies din ouă după aproape 140 de zile.

4

Ritualuri de împerechere - Pinguinii imperiali

Ritualuri de imperechere 04
Foto: Pinterest

Masculii și femelele pinguin își petrec viețile separat, masculii făcându-le vizite anuale femelelor, în scopul de a se împerechea. După ce străbat peste 100 de kilometri până la locul împerecherii, își caută fiecare perechea.

Pentru asta, masculii emit unui sunet ca de goarnă, coborându-și capul în piept pentru a adresa o chemare femelei. După ce se găsesc unul pe altul, femela și masculul stau piept în piept și își cântă reciproc înainte de împerechere.

5

Albatroșii

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Deși călătorește pe distanțe mari, albatrosul se va întoarce în același loc și la același partener. Legătura dintre cei doi își are, probabil, rădăcinile în ritualurile de dans afectuoase și fascinante, pe care le poți admira mai sus.

6

Ritualuri de împerechere uimitoare - Cufundarii

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Dacă ești cufundar, este greu să-ți faci o relație. Asta deoarece această pasăre are un ritual complicat de atragere și păstrare a unui partener.

Înainte de a se împerechea, timp de câteva minute, masculul și femela practică un dans fascinant, pe care îl poți vedea în filmul de mai sus.

7

Pasărea paradisului

Unul dintre cele mai fascinante ritualuri de împerechere este, fără îndoială, dansul complex al păsării paradisului. Îl poți observa în toată splendoarea, în videoclipul următor:

Abonează-te la canalul Incredibilia:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu