Acest restaurant prepară mâncarea deasupra unui vulcan

Un restaurant de pe insula spaniolă Lanzarote, din arhipelagul Insulele Canare, servește o mâncare unică în lume. Mâncarea nu este specială datorită ingredientelor pe care le conține, ci datorită modului în care este gătită.

Bucătarul restaurantului El Diablo prepară carnea și peștele la o temperatură de 450-500 de grade Celsius, pe un grătar uriaș, situat deasupra unui vulcan. Practic, procesul de gătit se bazează pe imensa căldură geotermală emanată de vulcanul adormit.

Restaurantul El Diablo
Proprietarii restaurantului nu trebuie să-și facă griji că vor rămâne fără cărbuni pentru grătar. Foto: easyreserve.fr

Carnea și peștele se pătrund datorită puseelor de căldură și aburilor fierbinți emiși de vulcan. Acești aburi ies la suprafață printr-o gaură din pământ, deasupra căreia este plasat grătarul.

Pentru a rezista la căldura mare emanată de vulcan, încăperea unde se află grătarul a fost realizată dintr-un material special. Ea a fost construită în 1970 de arhitecții Eduardo Caceres și Jesus Soto, folosind nouă straturi de bazalt.

Cei doi arhitecți, precum și vulcanologii au confirmat că atât bucătarul, cât și clienții sunt în siguranță deplină. Ultima erupție a vulcanului încorporat în sistemul de gătit al El Diablo a avut loc în 1824.

O masă în inima Munților de Foc

La restaurant se servesc multe feluri de mâncare delicioase, iar turiștii vin cu miile aici, pentru a gusta din preparatele gătite în acest mod unic. Clienții curioși pot lua parte chiar și la un tur al restaurantului, pentru a-l vedea pe bucătar în acțiune.

Restaurantul El Diablo 02
Peisajul selenar care poate fi admirat de la geamurile restaurantului adaugă și mai mult farmec experienței. Foto: khachilife.com

Nu doar mâncarea grozavă și metoda neobișnuită de gătit atrag turiștii la El Diablo, ci și peisajul care poate fi admirat de la ferestrele restaurantului. Insula Lanzarote este celebră pentru pitoreștii săi Montanas del Fuego (Munții de Foc, în limba română).

Acești munți au luat naștere într-o perioadă foarte scurtă, între 1730 și 1736, când pe insulă au erupt peste 100 de vulcani. Munții nu s-au schimbat deloc de atunci, deoarece zona este săracă în precipitații, iar eroziunea este aproape inexistentă.

Așa că, în timp ce iei masa, poți admira același peisaj ca în secolul al XVIII-lea. Munții sunt destinația preferată a turiștilor care vizitează insula, iar restaurantul contribuie la popularizarea zonei.

Așa că, dacă vrei să guști mâncarea din Canare gătită deasupra unui vulcan, la temperaturi de 450-500 de grade Celsius, trebuie să îți face rezervare din timp.


El Diablo este doar unul dintre restaurantele faimoase ale lumii. Descoperă povestea Stiftskeller, restaurantul deschis în anul 803, unde sticla de vin costă 3.500 de euro. Apoi, fă o incursiune în istoria Sobrino de Botin, cel mai vechi restaurant din lume, preferatul lui Hemingway.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>