Restaurantul cu un singur client pe zi, deschis pe o pajiște din Suedia

Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, Suedia nu a restricționat circulația cetățenilor și nu a impus izolarea la domiciliu, în speranța de a obține așa-numita „imunitate de turmă”.

Barurile, restaurantele și cafenelele din această țară sunt în continuare deschise, singura măsură de prevenire a răspândirii virusului fiind păstrarea unui spațiu mai mare între oamenii așezați la mese.

Restaurant Suedia
Singura masă a restaurantului este amplasată în mijlocul unui câmp. Foto: Linda Karlsson

Cu toate acestea, unii suedezi duc conceptul de distanțare socială la extrem. Soții Rasmus Persson și Linda Karlsson au venit cu ideea de a deschide un restaurant care va primi un singur client pe zi.

Acesta va fi așezat la o masă situată în mijlocul unui câmp, iar mâncarea îi va fi servită într-un coș tras cu o frânghie. Restaurantul, denumit sugestiv „Bord för En” („masă pentru o singură persoană”), se va deschide pe 10 mai și va funcționa până pe 1 august.

Rasmus Persson și Linda Karlsson au avut această idee după ce au luat masa cu părinții lui Karlsson. Pentru a păstra distanțarea socială, Rasmus Persson, bucătar, a gătit și le-a servit mâncarea socrilor săi printr-o fereastră care dădea spre o masă așezată în curte.

Fiecare plătește cât vrea

Chiar în aceeași zi, cuplul a realizat site-ul web pentru „Bord för En”. Conceptul este simplu: o masă și un scaun situate în mijlocul unui câmp din provincia Värmland.

Mancare
Cei doi soți vor să le ofere clienților o experiență culinară de neuitat. Foto: Linda Karlsson

În loc de chelner, mâncarea va fi livrată direct din bucătărie prin intermediul unui coș atașat de o frânghie.

„Va fi singurul restaurant din lume unde nu există riscul infectării cu coronavirus”, a declarat Linda Karlsson, citată de MSN.

Potrivit acesteia, ingredientele pentru mâncare vor proveni de la producători locali. Băutura va fi furnizată de proprietarul unor baruri renumite din Suedia.

Meniul va conține trei feluri de mâncare, concepute de Persson, și nu va avea un preț fix. Persson și Karlsson au decis să-i lase pe clienți să decidă câți bani sunt dispuși să plătească pentru o astfel de masă.

„Cu toții ne confruntăm cu momente dificile și există oameni care și-au pierdut locul de muncă, persoane dragi sau care au o stare psihică proastă. Îi vom primi pe toți, indiferent în ce situație financiară se află”, a spus Karlsson.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și povestea Sobrino de Botin, cel mai vechi restaurant din lume, preferatul lui Hemingway. Apoi, citește despre cazul bizar al patronului de restaurant care punea droguri în mâncare ca să-și determine clienții să revină.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu