Republica Moldova, sfințită din avion ca protecție împotriva coronavirusului

Pentru ca Republica Moldova să fie protejată în timpul pandemiei de COVID-19, unul dintre capii Bisericii Ortodoxe a luat o măsură extremă: a sfințit întreaga țară de la bordul unui avion.

Pe 2 aprilie 2020, episcopul de Ungheni s-a urcat într-un avion luând cu el mai multe icoane făcătoare de minuni și moaște și a survolat întreaga țară, potrivit unui comunicat al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Episcop avion
Episcopul de Ungheni a binecuvântat țara de la bordul avionului. Foto: Episcopia de Ungheni și Nisporeni

„Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, din mila Maicii Domnului, a făcut înconjorul țării noastre Moldova, cu «Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț» și cu Icoana Maicii Domnului «Kasperscaia», în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea”, se relatează în comunicat.

Punctul de plecare a fost orașul Ungheni, iar traseul a cuprins toate orașele mari ale Republicii Moldova, care au fost binecuvântate de cleric din aer.

Pe tot parcursul zborului, episcopul „s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, s-a rugat din suflet ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19.”

Potrivit Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Icoana-Chivot, în centrul căreia se află Chipul Maicii Domnului „Kasperscaia” a avut, de-a lungul istoriei, rolul de a proteja orașele și satele pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz.

Sfințirile din avion, tot mai la modă

Episcop avion 2
Foto: Episcopia de Ungheni și Nisporeni

Operațiunea Episcopiei de Ungheni nu este prima de acest fel din lume. În 2019, preoții din orașul Tver, situat la nord-vest de Moscova, au aruncat din avion 70 de litri de apă sfințită, pentru a-și salva enoriașii de cele mai grele păcate care dau dependență: „beția și preacurvia”.

Iată povestea pe larg: Preoții au aruncat din avion apă sfințită peste un oraș ca să-l vindece de „beție și preacurvie”

Tot în 2019, un episcop a propus aruncarea de apă sfințită asupra orașului columbian Buenaventura pentru a stopa valul de corupție și violență care afecta localitatea.

Mai multe detalii: Un preot va exorciza un oraș întreg aruncând apă sfințită din elicopter

Episcop avion 3
Foto: Episcopia de Ungheni și Nisiporeni

Ți-a plăcut acest articol? Află și despre pantofii sport „Isus”, cu apă sfințită și miros de tămâie, care s-au vândut în câteva minute deși costau 3.000 de dolari. Apoi, îți recomandăm și Vaticanul a lansat eRozariul „Dă click și roagă-te”, la 99 de euro.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu