Regele Thailandei s-a izolat într-un hotel de lux cu un „harem” de 20 de femei

Controversatul rege al Thailandei s-a autoizolat alături de „haremul” său într-un hotel de lux din stațiunea germană Garmisch-Partenkirchen.

Cotidianul german Bild relatează că Regele Maha Vajiralongkorn, cunoscut și sub numele de Rama al X-lea, a rezervat o întreagă unitate de cazare, Grand Hotel Sonnenbichl, după ce hotelul a primit „permisiunea specială” din partea autorităților pentru a găzdui grupul.

Rama X
Regele Thailandei, alături de soția sa. Foto: Business Insider

Anturajul regelui în vârstă de 67 de ani include un „harem” de 20 de concubine și numeroși servitori. Potrivit presei germane, nu este clar dacă soția sa, Suthida Vajiralongkorn, face și ea parte din grup.

Pensiunile și hotelurile din landul Bavaria au primit ordin să se închidă din cauza pandemiei de coronavirus, dar un purtător de cuvânt al consiliului districtual a declarat că Grand Hotel Sonnenbichl a fost o excepție, deoarece „oaspeții sunt un grup omogen, unic, fără fluctuații”.

Cu toate acestea, 119 membri ai anturajului regelui au fost trimiși înapoi în Thailanda, fiind suspectați că au contractat COVID-19.

Știrile despre izolarea lui Rama al X-lea într-un hotel de lux au fost întâmpinate de furie de zeci de mii de thailandezi. Nemulțumiții l-au criticat pe rege pe platformele online de socializare, deși riscau pedeapsa cu închisoarea.

Rama X 02
Foto: newsmaker.news

În conformitate cu legea thailandeză, orice insultă sau critică adusă monarhiei se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

Un monarh excentric

În doar 24 de ore, o postare intitulată „De ce avem nevoie de rege?” a fost distribuită pe Twitter de 1.2 milioane de ori, după ce un activist a afirmat că Rama al X-lea se află în vacanță în Germania, în timp ce în Thailanda focarele de infecție se înmulțesc.

Activistul Somsak Jeamteerasakul, care locuiește în exil în Franța, a publicat pe Facebook mai multe postări în care susține că, de la începutul lunii martie, Rama al X-lea zboară între Elveția și Germania „din plictiseală”.

Regele thailandez nu a mai fost văzut în țara sa din luna februarie, a relatat cotidianul britanic The Times. Rama al X-lea este cunoscut pentru numeroasele relații cu femei pe care le-a avut de-a lungul anilor. Până acum, s-a căsătorit de patru ori (ultima sa soție a fost una dintre gărzile sale) și are șapte copii.

Rama X casatorie
Fotografie de la nunta lui Rama al X-lea cu Maha Vajiralongkorn. Foto: Business Insider

Potrivit mamei sale, regele Thailandei ar fi fost un Don Juan în anii ’80, preferând să își petreacă timpul alături de femei frumoase în detrimentul îndatoririlor sale.

Rama al X-lea a urcat pe tronul Thailandei în 2016, după moartea tatălui său, Bhumibol. Deși nu există nici o modalitate de a aprecia popularitatea sa în rândul thailandezilor din cauza legilor care pedepsesc sever criticile aduse monarhiei, se crede că nu este la fel de iubit ca tatăl său, care a condus țara timp de peste 70 de ani.


Regele Thailandei este doar unul dintre numeroșii monarhi excentrici din istorie. Află povestea fanteziei incredibile a reginei Maria Antoaneta: Satul de jucărie de la Versailles. Apoi, descoperă istoria Reginei Ranavalona I, cea mai mare criminală din istorie.

Ca să știi mai mult, citește „Testul psihopatului”

Se spune că un individ dintr-o sută este psihopat. Ceea ce înseamnă că în fiecare zi interacționăm direct sau măcar trecem pe stradă pe lângă o astfel de persoană. Teoretic, psihopații sunt ușor de recunoscut: nu empatizează, sunt manipulatori, mincinoși, șarmanți, înșelători.

Totuși, cum stabilim limita dintre normal și patologic? Unde se sfârșește normalitatea acceptată de societate și unde începe cu adevărat nebunia?

Cartea „Testul psihopatului” conține răspunsuri la aceste întrebări și clarifică multe alte nedumeriri despre tenebrele minții umane.

„Testul psihopatului” se găsește cu reducere pe Cartepedia sau pe Cărturești.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu