Ai zburat vreodată spre Olanda? Fără să știi, ai fost dus la destinație de un rege

Cine nu și-a dorit măcar o dată să fie rege sau regină? Să locuiești într-un palat grandios, cu zeci de angajați care se ocupă de toate problemele nu sună deloc rău.

În timp ce majoritatea monarhilor profită din plin de statutul privilegiat pe care-l au, regele Willem-Alexander al Olandei face notă discordantă. Timp de 21 de ani, regele Olandei a lucrat drept copilot la compania aeriană KLM.

Până recent, regele Olandei lucra, de două ori pe lună, pe zborurile comerciale ale KLM, fără ca presa sau opinia publică să știe ceva. Regele Willem-Alexander a făcut această dezvăluire abia în 2017, când a decis să pună capăt carierei de două decenii în aviație.

Discreție totală

Regele Olandei - Avion
Foto: nbcnews.com

În ultimii 21 de ani, regele Willem-Alexander a zburat în calitate de copilot pe avioanele aparținând KLM. De fiecare dată când s-a aflat la bordul aeronavelor a păstrat discreția, iar pasagerii habar nu aveau cine se află în cabină.

„Avantajul de a fi copilot este că nu trebuie să-ți comunici numele pasagerilor”, a spus regele Olandei pentru cotidianul De Telegraaf.

Regele a reușit să păstreze secretul atât de mult timp și datorită noilor norme de securitate.

„Înainte de 11 septembrie, ușile cabinei erau descuiate. Oamenii intrau adesea în cabină, pentru a vedea cum este. Acum, acest lucru nu mai este posibil”, a spus regele Olandei.

Monarhul a mai spus că foarte puțini erau cei care-l recunoșteau atunci când traversa Aeroportul Schiphol din Amsterdam, îmbrăcat în uniforma KLM.

Regele Olandei: „Ai o responsabilitate”

Regele Olandei - Cabina
Foto: nydailynews.com

Întrebat despre cum este să pilotezi un avion, monarhul a spus că cel mai important lucru este concentrarea.

„Ai un avion, pasageri și echipajul de bord. Ai o responsabilitate față de ei. Nu poți să-ți duci problemele de acasă la muncă. Trebuie să te detașezi complet și să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut. Pentru mine, asta e cea mai relaxantă relaxantă caracteristică a pilotajului”, a mărturisit Willem-Alexander.

Așa că, dacă ai zburat vreodată cu KLM, este posibil să-l fi avut drept pilot chiar pe regele Olandei.


La polul opus se află câțiva monarhi pe care nu ți-ar fi plăcut să-i întâlnești: Top 5 cei mai nebuni regi din istorie.

Ca să știi mai mult, citește cartea „O istorie erotică a curții de la Versailles”

Din 1782 și până la moartea regelui Ludovic al XVI-lea, Palatul Versailles a fost reședința capetelor încoronate ale Franței. Transformată de Ludovic al XIV-lea dintr-un pavilion de vânătoare într-un centru al puterii, această clădire impunătoare și luxoasă a devenit un loc al exceselor și destrăbălării celor mai puternici oameni ai vremii. În această carte vei descoperi istoria mai puțin știută a Palatului Versailles, vei afla despre aventurile amoroase ale regilor francezi care au avut reședința aici, despre nenumăratele amante și poftele carnale la care se dedau atât monarhii, cât și curtenii francezi.
Cartea „O istorie erotică a curții de la Versailles” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Ai zburat vreodată spre Olanda? Fără să știi, ai fost dus la destinație de un rege”

Lasă un comentariu