Doi apicultori din Australia refuză să plătească impozit fiindcă „este împotriva lui Dumnezeu”

Doi apicultori din Australia au fost somați de autoritățile locale să achite 2.3 milioane de dolari australieni (aproximativ 1.4 milioane de euro), după ce au refuzat să plătească impozit pe venit deoarece considerau că legea locală contravine „legii lui Dumnezeu”.

Fanny Beerepoot și fratele ei, Rembertus Beerepoot, s-au înfățișat la Curtea Supremă din Tasmania (cel mai mic stat din Australia, situat pe insula cu același nume) după ce, în 2017, au acumulat o datorie la stat – impozit pe venit – de 930.000 de dolari australieni.

Rembertus Beerepoot (stânga), Fanny Beerepoot (dreapta) și mama lor pleacă de la tribunal. Foto: ABC News

După cum relatează ABC News, procurorii au arătat că cei doi primiseră notificări în două rânduri, dar tot nu și-au achitat datoriile. În apărarea lor, frații Beerepoot au declarat că „legea lui Dumnezeu” este supremă în Australia și că ei nu datorează nimic statului, fiindcă „îi aparțin lui Dumnezeu”.

„Noi ne bazăm pe binecuvântările pe care le primim de la Dumnezeu și Îl binecuvântăm pe El, nu vreo entitate externă, cum este biroul de taxe. Nu datorăm nimic nimănui, fiindcă suntem copiii Lui. Dacă nu L-am mai sluji pe Dumnezeu și am sluji statul, ar însemna să ne revoltăm împotriva lui Dumnezeu și să încălcăm prima poruncă”, a declarat în fața judecătorilor Fanny Beerepoot.

Rembertus Beerepoot le-a spus magistraților că, până în 2011, el și sora sa au plătit taxe, însă, pe măsură ce relația lor cu Dumnezeu „s-a adâncit”, și-au dat seama că plata era „împotriva voinței Domnului”. Bărbatul a spus că statul se afla sub jurisdicția lui Dumnezeu, ceea ce însemna că ascultarea față de legile omului ar provoca mânia divinității.

„Pe măsură ce a ieșit de sub jurisdicția lui Dumnezeu, această țară s-a confruntat cu blesteme pe care le putem vedea deja, sub formă de secete și sterilitate”, a spus Beerepoot.

Ferma apicolă Melita, afacerea în declin a fraților Beerepoot. Foto: ABC News

După ce au ascultat argumentele celor doi apicultori, judecătorii au declarat că decizia de a nu plăti taxe fusese în mod sincer cauzată de convingerile lor religioase, și nu de intenția de a scăpa de plată. Totuși, magistrații au spus că, dacă frații nu vor reuși să le arate pasajul din Biblie care spune „să nu plătești taxe”, vor fi considerați vinovați.

„Dacă nu puteți să ne arătați un pasaj din Scriptură care să spună să nu plătești taxe, trebuie să înțelegeți că avem dificultăți în a fi de acord cu acțiunile voastre. Credem că aceste convingeri religioase chiar există și că nu este vorba de o încercare de a eluda plata taxelor, însă, din punctul nostru de vedere, Biblia spune că treburile civile operează într-o cu totul altă sferă decât legea lui Dumnezeu”, a spus judecătorul Stephen Holt.

După o deliberare de aproape trei ore, instanța a hotărât că frații antreprenori trebuie să plătească suma de 2.3 milioane de dolari, care acoperă datoria, penalitățile și cheltuielile de judecată.

Originari din Olanda, Fanny și Rembertus Beerepoot au emigrat în Australia în anii ’80, unde au deschis o afacere în domeniul apiculturii, comercializând miere de Manuka, un sortiment la mare căutare, specific Australiei și Noii Zeelande, potrivit MSN.

Familia a început să acumuleze datorii în ultimii ani, după ce afacerea lor a intrat în declin.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu