La 99 de ani, acest australian a doborât recordul mondial la înot

Nu e niciodată prea târziu să-ți depășești limitele. Dacă nu crezi că acest dicton este adevărat, ți-l prezentăm pe George Corones, atletul matusalemic care tocmai a doborât recordul mondial la înot.

Corones este un înotător australian în vârstă de 99 de ani. El a depășit recordul mondial la înot, la grupa de vârstă 100-104 ani, la proba de 50 de metri liber. (Corones va împlini o sută de ani în luna aprilie 2018).

Ești un exemplu, Corones!

recordul mondial la înot
George Corones, imediat după ce a depășit recordul mondial la înot la grupa sa de vârstă la 50 de metri liber, la calificările din Australia pentru Jocurile Commonwealth-ului

„A fost o cursă de înot exemplară pentru mine, bine echilibrată și eram pregătit să lovesc zidul foarte tare cu mâna la sfârșit”, a declarat bărbatul pentru BBC News, după reușita sa de la finalul lunii februarie.

El a terminat cursa în 56.12 secunde, în timpul calificărilor din Australia pentru Jocurile Commonwealth-ului, depășind astfel recordul mondial la înot. Recordul anterior fusese stabilit în 2014, de John Harrison. Recordul era de un minut și 31.19 secunde.

Dacă te gândești că, la cei 99 de ani ai săi, Corones practică deja înotul de aproape un secol, greșești.

„Am renunțat la înot la începutul Celui De-al Doilea Război Mondial și cred că nu am mai înotat deloc până când am ieșit la pensie”, a spus Corones.

Corones s-a pensionat la 80 de ani. Totuși, el practică înotul și, în plus, face și alte exerciții. El înoată de trei ori pe săptămână și își găsește timp și pentru sala de fitness.

„La vârsta mea, durează puțin până când te urnești… obosești mult mai ușor. Dar, dacă o faci rațional, răsplata este extraordinară”, a declarat bărbatul.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „La 99 de ani, acest australian a doborât recordul mondial la înot”

Lasă un comentariu