Când realitatea bate ficțiunea: 5 oameni reali cu superputeri fantastice

Personaje precum Superman sau Spiderman au fascinat imaginația a milioane de oameni și i-au făcut să-și dorească să devină supereroi. Uneori, pentru cei aleși, visele devin realitate.

Există în lume câțiva oameni înzestrați cu superputeri unice. Fie că s-au născut cu abilități deosebite, fie că le-au învățat și perfecționat de-a lungul vieții, acești oameni au niște povești extraordinare.

1. Liew Thow Lin, omul-magnet

Superputeri - Liew Thow Lin
Foto: alchetron.com

Malaiezianul Liew Thow Lin este cunoscut drept „Omul Magnet” sau „Domnul Magnet”. Liew a făcut senzație în întreaga lume deoarece are superputeri magnetice nemaiînâlnite.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani este capabil să-și „lipească” pe piept diverse obiecte din metal, putând susține până la 36 de kilograme. În ciuda aparențelor, capacitatea lui Liew nu se datorează vreunei surse magnetice.

După ce l-au supus la mai multe teste, oamenii de știință de la Universitatea de Tehnologie din Malaezia n-au reușit să identifice niciun câmp magnetic în corpul bărbatului. Mai mult, extraordinara abilitate pare să fie genetică, deoarece trei dintre nepoții lui Liew au moștenit-o.

2. Michel Lotito, omul care mânca metal și sticlă

Superputeri - Michel Lotito
Foto: unbelievableinfo.com

Michel Lotito a fost un showman francez înzestrat cu incredibilul dar de a putea mânca orice: metal, sticlă, cauciuc… nimic nu-i scăpa „gurmandului” francez. În timpul show-urilor, Lotito dezmembra și mânca pe bucăți biciclete, cărucioare de cumpărături, televizoare și altele.

De parcă asta nu era destul, francezul a reușit să șocheze o lume întreagă, după ce a mâncat un avion Cessna 150 pe parcursul a doi ani, între 1978 și 1980. De altfel, între 1959 și 1997 Lotito a ingerat în jur de nouă tone de metal.

Surprinzător, însă, existau totuși mâncăruri care nu-i cădeau prea bine lui bizarului francez. Conform propriilor declarații, bananele și ouăle fierte erau prea mult pentru el 🙂

3. Stephen Wiltshire, camera foto umană

Superputeri - Stephen Wiltshire
Foto: dailymail.co.uk

Pentru a se orienta într-un oraș nou, oamenii obișnuiți se bazează pe hărți, GPS sau pe ajutorul localnicilor amabili. Asta deoarece, atunci când ne aflăm undeva pentru prima dată, creierului îi trebuie un anumit timp pentru a crea harta mentală a locului respectiv.

Artistul Stephen Wiltshire este, însă, excepția de la această regulă. El suferă de autism și a fost înzestrat cu o superputere extraordinară: poate să deseneze orice peisaj din memorie, chiar dacă l-a văzut doar o singură dată.

Wiltshire a uimit întreaga lume când a pictat o panoramă a New York-ului din minte, după un zbor de doar 20 de minute deasupra orașului. Tânărul reușește să redea tot ce vede cu o precizie incredibilă, până la cele mai mici detalii.

În mai 2005, după un zbor deasupra orașului Tokio, Wiltshire a realiat un desen de 10 metri lungime, extrem de precis, pe care l-a terminat în șapte zile. La fel, când a desenat o panoramă a Romei, tânărul a redat totul cu o asemenea exactitate încât până și numărul coloanelor Pantheonului era cel corect.

4. Daniel Kish, omul-liliac

Superputeri - Daniel Kish
Foto: unbelievable-facts.com

Daniel Kish s-a născut cu o formă de cancer ocular, denumită retinoblastom. Pentru a-i salva viața, când avea doar un an, doctorii au fost nevoiți să-i scoată ambii ochi.

La vârsta de doi ani, pentru a se putea orienta, Kish a început să folosească tehnica ecolocației, asemenea liliecilor. Bărbatul spune că a început să folosească instinctiv sunetele produse cu limba pentru a identifica obiectele din jurul lui.

Cu ajutorul acestei tehnici, Kish poate detecta clădiri aflate la peste 300 de metri distanță, copaci aflați la 10 metri distanță, dar și oameni. Simțul bărbatului e atât de bine dezvoltat încât poate localiza un stâlp de 2 centimetri grosime sau o minge de golf situată în apropierea lui.

Mai mult, cu ajutorul ecolocației, el poate face distincția între o mașină de teren sau o mașină mică. În prezent, bărbatul este Președintele organizației World Access for the Blind, pe care a fondat-o în 2000. Prin organizație, Kish a învățat deja 500 de copii nevăzători să folosească tehnica ecolocației.

5. Isao Machii, cel mai rapid om din lume

Superputeri - Isao Machii
Foto: nothingcooler.com

Maestrul japonez Isao Machii poate manevra sabia atât de repede încât poate tăia în două un glonț aflat în mișcare. În timp ce oamenii obișnuiți nici măcar nu pot urmări traiectoria unui glonț, Isao Machii nu doar că-l poate repera, ci îl poate și tăia în două în aer.

Mișcările japonezului sunt atât de rapide încât ochiul uman nu le poate urmări. Din acest motiv, fantastica performanță a lui Machii a trebuit să fie filmată, iar filmul a fost încetinit de peste 20 de ori pentru ca publicul să vadă reprezentația.

De altfel, abilitățile sale au fost consemnate de două ori în Guinness World Record.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Un comentariu la „Când realitatea bate ficțiunea: 5 oameni reali cu superputeri fantastice”

Lasă un comentariu