Raiul canabisului: Malana, satul unde toată lumea vinde hașiș

Departe, în inima Munților Himalaya din India, se află Malana, un sat prosper, ai cărui locuitori trăiesc de pe urma cultivării și vânzării canabisului. Situat la altitudinea de 3.029 de metri, satul nu este conectat la lumea exterioară prin drumuri asfaltate.

Aici se ajunge foarte greu, pe poteci de munte șerpuitoare și periculoase. Și totuși, turiștii reușesc cumva să ajungă în așezare, căreia i se mai spune și Valea Magică. Așa cum vei vedea în continuare, nu degeaba are acest nume…

Toată lumea face bani din canabis

Malana
Satul este bine ascuns în inima munților. Foto: hindustantimes.com

În această zonă, canabisul crește din plin, iar cei 1.700 de săteni profită de asta pentru a face bani. Majoritatea s-au specializat în fabricarea hașișului, pe care îl vând oamenilor bogați și celebri din orașele mari.

Dat fiind că hașișul este ilegal în India, poliția face multe eforturi pentru a opri comercializarea lui. Însă plantele cresc în mod natural în munți, în locuri greu accesibile, așa că autoritățile reușesc rareori să-i prindă și să-i condamne pe cei care le exploatează.

În plus, la indieni, consumul de canabis este o tradiție foarte veche: se spune că inclusiv zeul Shiva s-a hrănit cu florile plantei. Localnicii sunt foarte atașați la valorile, credințele și cultura lor, așa că nimeni nu colaborează cu poliția.

Să nu mai vorbim de faptul că prelucrarea și comercializarea canabisului este o afacere bănoasă. Sătenii din Malana sunt secretoși și mândri, iar majoritatea celor care trăiesc din exploatarea canabisului nu știu să facă nimic altceva.

În afară de comerțul cu canabis, oamenii din Malana nu au alte posibilități de a câștiga bani. Foto: busy.org

Secretomania localnicilor îi împiedică pe polițiști să își facă treaba, motiv pentru care infracționalitatea este foarte crescută. În ultimii 20 de ani, mulți turiști au dispărut sau au fost găsit morți în Valea Magică.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Așa că celor care vor să ajungă aici le este recomandat să nu călătorească fără ghizi care cunosc căile de acces și cutumele celor din Malana.

Religia e foarte importantă pentru acești oameni

Deși este renumit pentru activitatea sa ilegală, satul este totuși un loc în care religia joacă un rol important. De fapt, religiozitatea localnicilor este extremă.

Dacă ating un lucru pe care nu ar trebui să-l atingă, străinii trebuie să plătească o amendă. Mai mult, înainte de a intra într-o casă sau de a mânca, străinii trebuie să treacă printr-un proces de purificare, iar ustensilele de gătit trebuie, la rândul lor, curățate.

O fată din Malana într-o „pădure” de marijuana. Foto: BBC via Alamy

Sătenii din Malana cultivă canabis de secole și se folosesc de Mama Natură pentru a-și satisface nevoile financiare. Însă cultura, religia și obiceiurile de aici demonstrează că Malana este mult mai mult decât un rai al canabisului.

Urmașii lui Alexandru cel Mare?

Nu doar satul este înconjurat de mister, ci și originile locuitorilor lui. Potrivit legendei, o parte a armatei lui Alexandru cel Mare s-a refugiat în aceste locuri în 326 î.e.n., după bătălia cu Porus, liderul regiunii Punjab.

Se spune că acești soldați sunt strămoșii sătenilor din Malana. De altfel, în sat au fost descoperite artefacte din acea perioadă, inclusiv o sabie, păstrată în templu.

Totuși, legătura genetică dintre soldați și oamenii din Malana încă nu a fost studiată sau stabilită științific.

Satul Malana
O zi obișnuită în sat. Foto: BBC via Alamy

„Teoria conform căreia localnicii din Malana sunt urmașii lui Alexandru cel Mare este extrem de răspândită, dar încă nu s-au găsit dovezi care să o confirme”, a declarat pentru BBC Amlan Datta, un regizor care lucrează de un deceniu în Malana.

Dar speculațiile cu privire la originea acestor oameni misterioși sunt alimentate și de trăsăturile lor fizice, asemănătoare celor din zona mediteraneană.

Mai mult, limba vorbită în sat, kanashi, nu este înrudită cu nicio limbă vorbită în regiune. Toate acestea nu fac altceva decât să adâncească și mai tare misterul cu privire la originile localnicilor din Malana.

Ca să știi mai mult

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

Comandă cartea „Puterea sub influența drogurilor” pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu