Malana, satul în care toată lumea așteaptă ziua recoltei de marijuana

Departe, în partea indiană a Munților Himalaya, se află Malana, un sat prosper, ai cărui locuitori trăiesc de pe urma cultivării și vânzării canabisului.

Situat la altitudinea de 3.029 de metri, satul nu este conectat la lumea exterioară prin drumuri asfaltate. Aici se ajunge foarte greu, pe poteci de munte șerpuitoare și periculoase.

Malana
Satul este bine ascuns în munți. Foto: hindustantimes.com

Chiar și așa, turiștii reușesc cumva să ajungă în așezare, căreia i se mai spune și Valea Magică, un nume care, așa cum vei vedea în continuare, este foarte nimerit…

În Malana, toată lumea face bani din marijuana

În această zonă, canabisul crește abundent, iar cei 1.700 de săteni profită de asta pentru a face bani. Majoritatea s-au specializat în fabricarea hașișului (care se obține din polenul plantei), pe care îl vând oamenilor bogaților și celebrităților din orașele mari.

Dat fiind că hașișul este ilegal în India, poliția face multe eforturi pentru a opri comercializarea lui. Însă plantele cresc în mod natural în munți, în locuri greu accesibile, așa că autoritățile reușesc rareori să-i prindă și să-i condamne pe cei care le exploatează.

Comerțul cu canabis este principala activitate în Malana. Foto: busy.org

În plus, la indieni, consumul de canabis este o tradiție foarte veche: se spune că inclusiv zeul Shiva s-a hrănit cu florile plantei. Localnicii sunt foarte atașați la valorile, credințele și cultura lor, așa că nimeni nu colaborează cu poliția.

Să nu mai vorbim de faptul că prelucrarea și comercializarea canabisului sunt o afacere bănoasă. Sătenii din Malana sunt secretoși și mândri, iar majoritatea celor care trăiesc din exploatarea canabisului nu știu să facă nimic altceva.

Secretomania localnicilor îi împiedică pe polițiști să își facă treaba, motiv pentru care infracționalitatea este foarte crescută. În ultimii 20 de ani, mulți turiști au dispărut sau au fost găsit morți în Valea Magică.

O fată din Malana într-o „pădure” de marijuana. Foto: BBC via Alamy

Așa că celor care vor să ajungă aici le este recomandat să nu călătorească fără ghizi care cunosc căile de acces și cutumele celor din Malana.

Aici, religia este foarte importantă

Deși este renumit pentru activitatea ilegală, satul este, totuși, un loc în care religia joacă un rol important. De fapt, religiozitatea localnicilor ajunge la cote extreme.

Dacă ating un lucru pe care nu ar trebui să-l atingă, străinii trebuie să plătească o amendă. De asemenea, înainte de a mânca sau de a intra într-o casă, străinii trebuie să treacă printr-un proces de purificare.

Satul Malana
Instantaneu dintr-o zi obișnuită în sat. Foto: BBC via Alamy

Sătenii din Malana cultivă canabis de sute de ani și se folosesc de Mama Natură pentru a-și satisface nevoile financiare. Însă cultura, religia și obiceiurile din Malana arată că acest sat este mult mai mult decât un rai al canabisului.

Urmașii lui Alexandru cel Mare?

Nu doar satul este înconjurat de mister, ci și originile locuitorilor lui. Potrivit legendei, o parte a armatei lui Alexandru cel Mare s-a refugiat în aceste locuri în 326 î.e.n., după bătălia cu Porus, liderul regiunii Punjab.

Se spune că acești soldați sunt strămoșii sătenilor din Malana. De altfel, în sat au fost descoperite artefacte din acea perioadă, inclusiv o sabie, păstrată în templu.

Totuși, legătura genetică dintre soldați și oamenii din Malana încă nu a fost verificată științific.

„Teoria conform căreia localnicii din Malana sunt urmașii lui Alexandru cel Mare este extrem de răspândită, dar încă nu s-au găsit dovezi care să o confirme”, a declarat pentru BBC Amlan Datta, un regizor care lucrează în Malana de peste un deceniu.

Speculațiile cu privire la originea acestor oameni misterioși sunt alimentate și de trăsăturile lor fizice, asemănătoare celor din zona mediteraneană.

Mai mult, limba vorbită în sat, kanashi, nu este înrudită cu nicio limbă vorbită în regiune. Toate acestea nu fac altceva decât să adâncească și mai tare enigma cu privire la originile locuitorilor din Malana.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.
Cartea „Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Malana, satul în care toată lumea așteaptă ziua recoltei de marijuana”

  1. Cu toate cä in multe täri cultivare si consumul canepei sunt admise,ai nostrii sunt mai catolici decat papa.
    Se stie cä canepa este o plantä care administratä corect,ajutä bolnavii sä se vindece.Dar cine sä cearä eliberarea ambargoului de canepä ? Romanii sunt prea fricosi…

    Răspunde

Lasă un comentariu