Experimentul suprem – Cum controlezi o altă persoană doar cu puterea gândului

Creierul este un organ complex și uimitor, ale cărui secrete rămân încă bine ascunse. Din păcate, aparatura necesară studierii creierului uman și a modului în care se manifestă puterea gândului este atât de scumpă, încât doar marile universități din lume își permit s-o achiziționeze.

Din acest motiv, neurologul și inginerul Greg Gage a construit un echipament simplu, care ne permite să vedem și să experimentăm modul în care impulsurile electrice emise de creier ne controlează sistemul nervos.

Prin intermediul acestui uimitor aparat, Gage ne demonstrează cum funcționează mecanismul complex din spatele fiecărei mișcări și face un experiment senzațional privind puterea gândului.

Cu ajutorul a doi voluntari și al echipamentului conceput de el însuși, Gage ne arată cum poți suprima de tot voința unei alte persoane și cum îi poți controla mișcările doar cu forța propriei tale minți.

Ceea ce face Gage nu e magie sau vreun truc ieftin și demonstrează ce forță impresionantă există în creierul fiecăruia dintre noi.

Ca să știi mai mult

Ce este mintea? Din ce este făcută, de fapt, adevărata experiență a sinelui? Cum diferă mintea de creier? Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de autoorganizare a minții, care se manifestă atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

Comandă cartea „Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane” pe Cărturești sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu