Pterocarpus angolensis, arborele care „sângerează” când este tăiat

În Africa de Sud crește unul dintre cei mai neobișnuiți arbori din lume, care pare să sângereze atunci când este tăiat. Pterocarpus angolensis este cunoscut sub mai multe denumiri: Kiaat, Mukwa și Muninga.

Este, de asemenea, numit „arborele care sângerează” datorită sevei sale, care are culoarea roșu închis și seamănă foarte mult cu sângele.

Arborele care sangereaza
Foto: Pinterest

Când trunchiul sau crengile acestui copac sunt crestate ori retezate, de sub scoarță iese o substanță lipicioasă și roșie, care are rolul de a sigila și vindeca „rana”.

Localnicii cred că seva are proprietăți medicinale

În mod tradițional, seva roșie este folosită pe post de colorant. În unele zone ale țării, este amestecată cu grăsime animală și utilizată pe post de produs cosmetic pentru față și corp.

Datorită asemănării cu sângele, localnicii cred că seva roșie are efecte miraculoase în vindecarea bolilor sanguine.

Arborele care sangereaza02
Foto: Virality Today

Este, de asemenea, utilizată în combaterea paraziților intestinali și în tratarea durerilor acute, problemelor oftalmologice, malariei sau bolilor de stomac.

Din lemn se produce mobilier de înaltă calitate, deoarece poate fi prelucrat și lipit cu ușurință.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Se micșorează foarte puțin atunci când se usucă, iar această calitate, împreună cu rezistența sa, îl fac ideal pentru construirea de bărci, canoe și podele pentru baie.

Arborele care sangereaza 03
Foto: Pinterest

Arborele crește până la 12-18 metri înălțime, are scoarța maro închis, coroana în formă de umbrelă și face flori galbene.


În continuare, descoperă copacii modelați de vânt din Noua Zeelandă, iar apoi află mai multe despre mărul morții – un copac atât de toxic, încât nu poți sta sub el când plouă.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu