Patronul unui restaurant punea droguri în mâncare ca să-și determine clienții să revină

În loc să îmbunătățească rețeta preparatelor cu mirodenii convenționale, proprietarul unui restaurant din provincia chineză Guangxi punea opiu în mâncare, ca să le dea dependență clienților și, astfel, să-i facă să revină în localul său.

Trucul murdar a fost descoperit accidental, după ce o persoană care a mâncat la localul din Sanjiang Dong a fost depistată pozitiv la testul de morfină, componentul activ al opiului, în timpul unei inspecții a poliției.

Clienții nu știau că ingredientul secret care îi făcea să revină la restaurantul lui Yang era opiul. Foto: mothership.sg

Șocat, bărbatul a insistat asupra faptului că nu luase droguri și le-a spus investigatorilor că singurul lucru ingerat pentru care nu putea băga „mâna în foc” era o porție de tăieței la un restaurant local, relatează presa asiatică.

Polițiștii au făcut o vizită-surpriză la restaurant, unde au găsit un pachet cu praf de melci care a ieșit pozitiv la testul pentru morfină.

După această descoperire, poliția a predat cazul autorității locale pentru supravegherea pieței. Cei din acest organism au făcut, la rândul lor, o inspecție la restaurant și au descoperit 76 de grame de praf de mac.

Proprietarul localului, un bărbat prezentat publicului drept Yang, a fost arestat și, mai târziu, a recunoscut că folosea praful ca ingredient secret pentru a crea dependență printre clienți și a-i face să revină.

Foto: Shutterstock

Întrebat cum a intrat în posesia prafului, Yang a declarat că a folosit maci pe care i-a plantat el însuși cu câțiva ani înainte. Investigația este în desfășurare.

Practica de a pune opiu în tăieței pentru ca clienții să devină dependenți și să revină nu este nouă în China. Unul dintre primele astfel de cazuri relatate datează din 2014, când un proprietar de restaurant din Yan’an, provincia Shaanxi, a recunoscut că a pus opiu în tăieței.

Și acesta a fost dat în vileag după ce un client fusese depistat pozitiv în urma testelor de detectare a morfinei. La începutul lui 2016, s-a confirmat că acest caz nu era singular, iar presa occidentală a preluat relatările agențiilor mass-media chineze potrivit cărora alte 36 de restaurante fuseseră investigate sub suspiciunea de a fi pus opiu în mâncare.

Unii dintre proprietarii restaurantelor au fost deja puși sub acuzare.

Ca să știi mai mult, citește „Narcotice în cultura română”

În acest volum monumental, Andrei Oișteanu descrie experiențele narcotice și stupefiante ale oamenilor de cultură din spațiul românesc. Un amplu studiu, deopotrivă de antropologie culturală și de istorie a mentalităților, primul de o asemenea anvergură întreprins pe terenul culturii române, unde tematica folosirii narcoticelor, un tabu până în 1990, continuă sa fie abordată în general cu rezerve și documentarea întimpină serioase dificultăți.

„Narcotice în cultura română” este o carte curajoasă care va modifica probabil configurația câtorva capitole din istoria literaturii române.

„Narcotice în cultura română” se găsește cu reducere pe Cartepedia sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „Patronul unui restaurant punea droguri în mâncare ca să-și determine clienții să revină”

Lasă un comentariu