Edgar Cayce: Nostradamus II și profețiile sale sumbre, încă neîmplinite

Știați că a mai existat un Nostradamus? Aruncat pe nedrept într-un con de umbră, Edgar Cayce rămâne unul dintre cei mai misterioși și mai prolifici profeți moderni.

Poreclit „profetul care doarme”, Edgar Cayce s-a născut pe 18 martie 1877, în Kentucky, în sudul Statelor Unite ale Americii. Avea capacități uluitoare de clarviziune încă din copilărie, când a reușit să se vindece singur de o boală.

Pentru asta, a folosit un leac despre care a aflat într-o viziune. Micuțul Cayce se afla în stare transă, vorbind în timpul somnului, și le-a descris părinților pas cu pas instrucțiunile pe care să le urmeze pentru vindecare sa.

edgar cayce

Edgar Cayce în studioul său

Un incident foarte bizar, care a avut loc în copilărie, pare să fi fost întâmplarea care a declanșat puterile profetice ale lui Edgar Cayce. Episodul este povestit de Dan Cowherd, a cărui mamă a fost colegă de școală cu Edgar Cayce.

Cayce era la școală la Beverly Academy, iar tatăl său se chinuia să îl ajute la lecțiile de citire, pe care Cayce nu le pricepea. Era noapte, în jurul orelor 10.30 – 11.00, când tatăl său a renunțaț pur și simplu, spunând că „e prea târziu, nu facem progrese, o lăsăm pe dimineață”.

Tatăl său merge apoi în bucătărie, să bea un pahar de apă. Când revine în sufragerie, îl găsește pe Cayce dormind pe canapea, cu cartea de citire pe față. Când s-a trezit, băiatul știa toate cuvintele din carte.

De atunci și până când a murit, casa lui a devenit un loc de pelerinaj pentru multă lume. Oamenii apelau la Edgar Cayce pentru soluții la tot soiul de probleme personale.

De-a lungul întregii sale vieți a avut peste 14.300 de viziuni – „citiri” sau „lecturi”, cum le numea el. Cayce intra în transă în timpul somnului și răspundea tuturor întrebărilor care îi erau adresate. La trezire, însă, Edgar Cayce nu își amintea nimic din ceea ce relatase în timpul transei.

Edgar Cayce și soția sa, Gertrude

Edgar Cayce era o persoană extrem de religioasă. Cea mai mare ambiție a sa era să citească Biblia integral în fiecare an.

Cayce a profețit multe evenimente care deja au avut loc, precum al Doilea Război Mondial sau moartea unor lideri politici.

Și-a dedicat viața cercetând subiecte precum reîncarnarea, clarviziunea, fenomenul OZN, Atlantida, spiritualitatea și capacitățile de vindecare.

Profețiile lui Edgar Cayce

În 1934, a prezis că o mare parte din teritoriul Japoniei se va pierde sub apă. Astăzi, geologul japonez Nobichico Obara susține că Japonia „alunecă” în mod constant sub apă, câte doi-trei centrimetri în fiecare an.

Nu s-a oprit însă aici. Edgar Cayce a prevăzut reactivarea vulcanilor Vezuviu și Etna și a prezis că un „oraș de aur” va fi descoperit în Deșertul Gobi. Potrivit descrierii profetului, misteriosul oraș „va avea temple cu lifturi, mașini electrice și multe elemente magice”.

Referitor la New York, Edgar Cayce a profețit printr-o viziune că acest oraș va dispărea brusc.

Mă aflu în anul 2.100 în Nebraska. Se pare că marea acoperă întreaga parte de vest a regiunii, iar orașul în care am trăit eu era pe coastă. Porțiuni din coasta de est a statului New York și chiar orașul New York vor dispărea în mare parte. Asta se va întâmpla într-o altă generație. Zonele sudice din California și Georgia vor dispărea.

Asta se va întâmpla mult mai devreme (n.n. decât în cazul New Yorkului). Apa din Marile Lacuri se va scurge în Golful Mexicului. Ar fi bine dacă va fi pregătit un canal dinainte.

Profeția a fost făcută 1941.

Edgar Cayce înregistrat pe video în 1939

Cayce a prezis și că în Marea Caraibelor vor apărea noi pământuri. America de Sud va fi zguduită de la nord la sud, iar în Antarctica vor apărea întinderi noi de uscat și torenți de apă.

Cayce a prezis că în apele din Bimini vor fi descoperite „puteri ascunse”, cristale de cuarț cu proprietăți curative, iar Atlantida va fi localizată.

Edgar Cayce și Atlantida

Referitor la mitologica Atlantidă, Edgar Cayce a spus următoarele:

Arhivele ascunse ale Atlantidei și cunoștințele spirituale vor deschise pentru toată lumea. O cameră secretă va fi desoperită, iar în timpul lucrărilor de construcție a unui templu vor fi descoperite arhive secrete.

Despre schimbarea climei, Edgar Cayce a prezis că topirea gheții din Groenlanda și Antarctica ar putea provoca mișcări tectonice violente pe toată planeta. Prin urmare, vor avea loc erupții vulcanice, curremure, tsunami-uri și inundații masive.

Cayce s-a referit în câteva viziuni criptice și la felul în care a fost construită Marea piramidă din Egipt:

A fost construită utilizând acele forțe din natură care fac ca fierul să plutească pe apă și piatra să plutească în aer.

Carte de Edgar Cayce recomandată

Suflet și spirit, de Edgar Cayce

edgar cayceCayce prezintă o distincţie clară şi profundă între sufletul şi spiritul nostru. Spiritul este forța vieții din noi şi el ne poate menţine sănătoşi şi înfloritori. Sufletul este adevăratul nostru sine care evoluează, este locul în care se află cele mai profunde speranţe şi temeri ale noastre.

Plină de povestiri, înţelegeri profunde şi ghidare, Suflet și spirit este o carte pe care trebuie să o citiţi dacă doriţi să vă înţelegeţi pe deplin propria fiinţă şi propria viaţă.

comandă cartea

Articole fascinante

Loading...
>