Procesul împotriva Google, fără precedent. Cum s-a îmbogățit gigantul din monopol, americanii s-au săturat de situație

Procesul împotriva Google, fără precedent. Cum s-a îmbogățit gigantul din monopol, americanii s-au săturat de situație

Procesul împotriva Google a ajuns într-o etapă importantă, americanii prezentându-și argumentele împotriva gigantului tehnologic. Cazul implică acuzații de încălcare a legilor antitrust și de menținere a unui monopol.

Procesul, care a început pe 12 septembrie, are ca scop să demonstreze că Google nu numai că a creat un monopol, dar a și abuzat de puterea sa. Această acțiune în justiție a fost inițiată în timpul administrației Trump și este unul dintre cele patru cazuri care vizează liderii din domeniul tehnologiei.

Un alt proces împotriva Meta, fostul Facebook, a fost inițiat tot în timpul administrației Trump, în timp ce administrația Biden a lansat un al doilea proces împotriva Google și unul împotriva Amazon. În timpul procesului, s-a argumentat că Google are capacitatea de a crește tarifele pentru anunțuri fără a pierde advertiseri.

Această afirmație a fost susținută de rezultatele experimentelor efectuate de companie. În plus, s-a subliniat faptul că Google deține o cotă de piață de aproape 90% în Statele Unite, ceea ce sugerează că are puține stimulente pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor sale.

Un avocat care a reprezentat Google a apărat compania afirmând că plățile în cauză sunt acorduri legale de împărțire a veniturilor, având ca scop asigurarea actualizărilor și a securității datelor utilizatorilor de către operatorii de telefonie mobilă și producătorii de smartphone-uri.

Compania mamă a Google, Alphabet, a raportat un profit net semnificativ de 19,69 miliarde de dolari pentru trimestrul iulie-septembrie 2023, în creștere de la 13,91 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile companiei pentru acest trimestru s-au ridicat la suma remarcabilă de 76,69 miliarde de dolari.

Procesul împotriva Google este în curs de desfășurare și rămâne de văzut cum se va încheia.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu