Problema chibriturilor: Care este cel mai mare număr pe care îl poți obține mutând doar două bețe?

Cele 18 bețe de chibrit prezentate în imagine sunt așezate astfel încât formează numărul 508, așa cum ar fi el afișat pe un dispozitiv electronic.

Frumusețea provocărilor logice cu bețe de chibrit constă în faptul că ne forțează imaginația, creativitatea și gândirea într-un cadru cu care suntem familiarizați: cel al afișajelor electronice, „pătrățoase”.

problema chibriturilor - featured

Problema care se pune în acest caz este următoarea:

Care este cel mai mare număr pe care îl poți obține mutând doar două bețe?

Mutând două bețe pot fi create mai multe numere, însă numai cu o anumită combinație vei obține cel mai mare număr posibil. Știi răspunsul? Imaginația și – mai ales – logica sunt cheia. Succes!


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte teste interesante

106 comentarii la „Problema chibriturilor: Care este cel mai mare număr pe care îl poți obține mutând doar două bețe?”

 1. Sau 509 la puterea a 11-a, cele doua bete luate se plaseaza in dreapta sus.
  Sau alta varianta: 509! Adica 509 factorial, rezulta un numar gigantic, daca se accepta sa asimilam doua bete puse vertical cu semnul exclamarii. De dragul originalitatii…😊

  Răspunde
  • Caline,in afara ca „la putere” nu respecta regula problemelor de acet fel,nici betele folosite nu corespund.Tu ai folosit:5+6+6 +(2+2)=21 bete,fata de 18. L-ai intrecut si pe Corny.

   Răspunde
 2. din 18 bete de chibrit ce formeaza cifra 508 , cu 2 (doua) bete mutate se poate obtine cel mai mare numar = 51181.. ( explicatii : din 0 ce este format din 4 bete se muta 2 bete (unul de sus si unul de jos) in spatele nr.8 formand nr.1 din 2 bete ..recapitulam = cifra 5 are 5 bete , fiecare 1 are cate 2 bete ( 3 de 1 in total au 6 bete) cifra 8 are 7 bete SI == 5+2+2+7+2 = 18 bete

  Răspunde
 3. Pentru ca nu s-a specificat din cate cifre poate fi numarul, cel mai mare numar va fi : 51181. Se respecta regula : mutarea a numai doua bete.

  Răspunde

Lasă un comentariu