Primul caz de oameni „răpiți de extratereștri” care a generat o isterie în mass-media

Cu siguranță ai auzit despre oameni care susțin că au fost răpiți de extratereștri, dar știai că primul caz care a declanșat isteria mass-media se referă la experimente medicale desfășurate la bordul presupusului OZN?

În 1966 a fost publicată cartea „Călătoria întreruptă”, în care se ofereau detalii despre experiența neobișnuită a lui Betty și Barney Hill, un cuplu din New Hampshire.

răpiți de extratereștri
Betty și Barney Hill. Povestea lor este relatată în presă. Foto: Getty Images

În 1975, actorii James Earl Jones și Estelle Parsons au jucat rolul soților Hill într-o adaptare TV a experiențelor cuplului, un film intitulat „Incidentul OZN”.

Potrivit History.com, Betty și Barney Hill susțineau că fuseseră luați la bordul unei nave extraterestre timp de două ore și că fuseseră supuși la experimente medicale. Sună cunoscut?

Ei bine, în 1961 o astfel de poveste era o noutate absolută: cazul lui Betty și Barney Hill a fost prima presupusă răpire de oameni de către extratereștri care a primit atenție din partea publicului și a presei.

Chiar și azi, după mai mult de cinci decenii, oamenii care susțin public că au fost răpiți de extratereștri sunt ridiculizați și li se sugerează adeseori să se supună unei examinări psihiatrice.

Soții Hill au făcut asta. Cu ani de zile înainte de apariția cărții și a filmului, cei doi au apelat la consiliere psihologică, fiindcă nu puteau să-și explice lucrurile care li se întâmplau. Dar ce anume spuneau soții Hill că li se întâmplase?

Potrivit relatărilor acestora, cuplul se întorcea acasă după o vacanță la cascada Niagara și Montreal, traversând cu mașina o zonă izolată din New Hampshire, noaptea, în jurul orei 22:30. La un moment dat, Betty a observat o lumină strălucitoare pe cer.

răpiți de extratereștri
Betty și Barney Hill, care susțineau că fuseseră răpiți de extratereștri, își descriu experiența, în timp ce Barney ține în mâini un desen al navei. Foto: Getty Images

Inițial, a crezut că era o stea căzătoare, însă fenomenul dura mult prea mult – și se deplasa în sus, nu în jos. După un răstimp, „steaua căzătoare” a început să se miște haotic și să-și schimbe intensitatea luminoasă.

Apoi, femeia a văzut o navă cu lumini multicolore și o formă ciudată, deplasându-se pe cer. Betty s-a gândit imediat că era vorba de „o farfurie zburătoare”.

Sora ei relatase că văzuse una cu ceva timp înainte, iar la începutul anilor ’60, când oamenii erau extrem de preocupați de călătoria în spațiul cosmic, au existat multe relatări privind fenomene inexplicabile apărute pe cer.

Fiind pasionat de aviație, Barney era mai sceptic: credea că ceea ce vede este un avion care călătorea spre Montreal. Era familiarizat cu felul în care zboară avioanele, motiv pentru care a devenit puțin agitat în momentul în care nava și-a schimbat brusc direcția într-un fel în care un avion era incapabil să o facă.

Apoi, obiectul a început să coboare spre cei doi. Cuplul a continuat drumul cu mașina prin pădurile din New Hampshire și, pe măsură ce mergeau, „avionul” îi urmărea, uneori de aproape, alteori de departe.

Barney s-a gândit că poate mișcarea mașinii făcea să pară că „avionul” se apropia și se depărta. Betty i-a cerut soțului ei să oprească mașina și să arunce o privire.

De asemenea, puteau să scoată câinele la aer. În acest moment, cei doi credeau că sunt martorii unui fenomen neobișnuit, însă neamenințător.

Conform Disclose.tv, când soții s-au oprit, Betty a privit printr-un binoclu și a văzut o navă care se învârtea și care avea lumini multicolore. I-a spus soțului ei că era „ridicol” dacă credea că obiectul era un avion sau o stea.

Barney era mai îngrijorat decât lăsa să se vadă și nu voia să-și sperie și mai mult soția.

În cap, și-a trecut în revistă opțiunile: obiectul era prea silențios ca să fie un elicopter sau un avion, însă părea că se mișcă cu o intenție.

Cei doi soți a susținut că au fost răpiți de extratereștri și supuși unor experimente medicale

răpiți de extratereștri
Un OZN în zbor deasupra unei păduri noaptea. Foto: Getty Images

Ce putea fi? Soții Hill s-au suit în mașină și și-au continuat drumul spre casă, de data aceasta cu 110 kilometri la oră, pe drumurile din New Hampshire. Obiectul continua să îi urmărească.

S-au oprit din nou și Barney a ieșit din mașină, de data aceasta cu un pistol. Fiind soldat trecut în rezervă, armele erau ceva obișnuit pentru el. În plus, dată fiind atmosfera din anii ’60, Barney știa că că multora nu le plăcea faptul că era însurat cu Betty: el era negru, ea era albă.

De ce este acest lucru important? Fiindcă mulți cred că cei care pretind că au văzut OZN-uri și alte fenomene inexplicabile caută pur și simplu să atragă atenția.

Ca bărbat negru, taciturn, însurat cu o femeie albă în 1961, Barney în mod sigur nu căuta să atragă atenția.

Când a ieșit din mașină, nava zbura deasupra șoselei. Avea lungimea unui avion, însă era plată ca o lipie. Avea și ferestre și, prin acestea, Barney a reușit să vadă figuri care în mod sigur nu aparțineau unor oameni.

A dat să ridice arma, însă o voce, aflată aparent în capul lui, i-a spus să o facă. Barney și-a spus: „Nu poate fi adevărat!”

A ieșit din starea de fascinație și a fugit înapoi în mașină. Acum îi era frică. Avea un singur gând: acele ființe încercau să-i captureze pe el și pe Betty. Speriat, a demarat în trombă.

 

Betty urmărea OZN-ul care se ținea după ei și Barney conducea. Următoarea amintire a celor doi soți răpiți de extratereștri este că s-au trezit la 56 de kilometri depărtare, două ore mai târziu.

Imagine cu un OZN. Reprezentare artistică. Foto: Getty Images

Când au ajuns acasă, amândoi au spus că se simțeau nevoiți să-și verifice zonele intime, deoarece se simțeau ca și cum fuseseră violați, deși nu își aminteau nimic. După ce s-au sfătuit, au chemat Forțele Aeriene, care au trimis o echipă de anchetatori.

Au avut o discuție chiar și cu reprezentanții unei asociații care se ocupa de „farfuriile zburătoare”, însă nu au reușit să-și aducă aminte nimic din cele petrecute pe parcursul celor două ore. Au început să meargă la consultații la doctorul Benjamin Simon, un psihiatru și neurolog respectat.

În următoarele câteva luni, prin sesiuni de hipnoză, au reușit să înțeleagă ce li se întâmplase: fuseseră capturați de ființe extraterestre (care arătau foarte mult ca ființele „gri” raportate în multe alte cazuri).

Amândoi spuneau că se aflaseră într-o stare de semitransă, conștienți de ceea ce li se întâmplă, însă incapabili să reacționeze.

Cei doi soți răpiți de extratereștri au fost dezbrăcați, li s-au luat mostre din păr și unghii, precum și din piele. În cap, brațe, picioare și coloană li s-au introdus ace.

Cele mai multe proceduri erau relativ nedureroase, cu excepția uneia: burta lui Betty a fost străpunsă cu un ac de 10-15 centimetri. A crezut că verificau dacă era gravidă.

La un moment dat, creaturile au părăsit în grabă încăperea în care se afla Betty. Aflat în stare de hipnoză, Barney a relatat faptul că creaturile fuseseră fascinate de dantura lui.

De-a lungul întregii experiențe, era prezent un „lider” extraterestru, care supraveghea totul. Betty „a vorbit” cu el, printr-o formă de telepatie.  Creatura chiar a glumit cu ea, spunându-i că nu știa mare lucru despre univers.

„Dacă nu știi unde ești, nu are niciun rost să-ți spun de unde sunt eu”, i-ar fi comunicat extraterestrul.

Totuși, ființa din altă lume i-a arătat o „hartă”, pe care Betty a redat-o sub hipnoză. La scurt timp, cei doi soți au fost eliberați și s-au trezit în mașină.

Multe dintre acestea sună familiar, însă soții Hill au fost primii care au relatat despre „perioade de timp lipsă”, extratereștri gri și experimente medicale.

Deși formau un cuplu liniștit, care se ferea de lumina reflectoarelor, soții Hill au devenit o știre de senzație abia în 1965, când un ziar din Boston a aflat de povestea cuplului Hill și a publicat un articol care a atras atenția întregii prese.

Barney Hill a murit în 1969. Betty a murit în 2004, convinsă că a mai fost vizitată de extratereștri în numeroase alte ocazii de-a lungul anilor.

Ca să știi mai mult, citește „OZN-uri deasupra României”

Deși nu sunt atât de celebre precum incidentul de la Roswell, fenomenele de tip OZN nu au ocolit nici țara noastră. În acest volum, scriitorul Dan D. Fărcaș prezintă cele mai importante observații și întâlniri de tip OZN din România, începând cu secolul XVI și până în prezent. Fărcaș face și o scurtă istorie a ufologiei din țara noastră și încearcă să găsească o explicație a fenomenului OZN făcând paralele cu evenimente folclorice sau religioase.

„OZN-uri deasupra României” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu