Adevărul despre Thomas Beatie, primul bărbat gravid din lume

Când au aflat povestea lui Thomas Beatie, primul bărbat gravid din lume, ziarele din întreaga lume s-a întrecut să scrie despre caz. Publicul era foarte curios, deoarece titlurile din mass-media făceau să pară că avusese loc o descoperire științifică majoră, care le permitea bărbaților să ducă sarcinile la termen.

Însă adevărul despre Thomas Beatie este altul. Din punct de vedere biologic, el s-a născut femeie, cu anatomie de femeie, dar se identifică drept bărbat. Povestea sa este senzațională fiindcă a avut impact social și fiindcă el a devenit primul „bărbat gravid” recunoscut de către guvernul SUA.

Primul mariaj și lumina reflectoarelor

Primul barbat gravid din lume

În anul 2002, pe când avea vârsta de 23 de ani, femeia care avea să devină „primul bărbat gravid din lume” a început tratamentul hormonal pentru a deveni bărbat. Povestea sa a devenit cunoscută atunci când „el” și Nancy, soția sa de atunci, s-au hotărât să aibă un copil.

Din nefericire, Nancy era sterilă, așa că Thomas Beatie a ales să rămână gravid, folosind spermatozoizi conservați prin criogenie. După ce a fost inseminat, a ales să facă publică știrea despre sarcină, apărând în diverse show-uri televizate și reviste.

Beatie voia să atragă atenția asupra problemelor de gen, mai ales asupra faptului că anatomia nu indică neapărat genul. Dar, cum povestea lui se opunea status quo-ului, el a fost criticat masiv.

Inclusiv comunitatea transgender l-a ostracizat, fiindcă apăruse în public și își spusese povestea. Mass-media a tratat cazul cu ironie. În 2012, Thomas și Nancy au pus capăt mariajului lor de nouă ani.

A urmat un divorț dificil, lung de patru ani, deoarece genul lui Beatie făcea ca procedurile de divorț să fie dificile. La acea vreme, judecătorul care se ocupa de divorț a pus la îndoială faptul că mariajul era valid.

Și totuși, chiar dacă divorțul era valabil, era posibil ca statul Arizona, care nu recunoștea căsătoria între persoane de același sex, să nu le permită celor doi să divorțeze. În cele din urmă, Beatie și Nancy au fost declarați divorțați și Beatie a obținut custodia copiilor.

Primul bărbat gravid din lume are o carieră de succes ca agent la bursă

Primul barbat gravid din lume 02

Curând după divorțul de Nancy, Beatie s-a căsătorit cu Amber Nichols. Amber văzuse un documentar despre Beatie cu câțiva ani înainte de a-l întâlni. Când s-au întâlnit, cei doi s-au îndrăgostit.

S-au căsătorit la scurt timp, iar Amber a rămas însărcinată, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro. Cuplul a folosit același donator de spermă ca în cazul celorlalți trei copii, pe care Beatie îi născuse până atunci.

În ultimul deceniu, Beatie a avut o carieră de succes ca agent la bursă, însă a apărut și în show-uri de televiziune (Secret Story, 2016). În plus, Beatie scrie și este și actor. Spune că nu regretă alegerea sa sau reacțiile negative pe care le-a stârnit de-a lungul timpului.

Înainte ca primul bărbat gravid din lume să intre în lumina reflectoarelor, majoritatea oamenilor transgender erau relativ invizibili pentru societate. Beatie a devenit primul caz de acest gen cunoscut la scară largă.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

>